RKDVC JO10-4 start competitie met winst

DESK JO10-2
RKDVC JO10-4
01-02-2020
1-7

Na 2 vriendschappelijke wedstrijden met wisselend resultaat stond vandaag de eerste competitiewedstrijd van de 2e seizoenshelft op het programma.
Om 09:00u mocht RKDVC op het kunstgras van DESK aantreden tegen DESK JO10-2.
RKDVC was ruim op tijd aanwezig en had genoeg tijd voor een goede warming-up. Na elkaar de hand geschud te hebben werd er afgetrapt door RKDVC. Al snel werd duidelijk dat er voor RKDVC kansen lagen om 3 punten mee naar Drunen te nemen. Het was dan ook RKDVC dat veelvuldig in de aanval was. Enkele keren kwam ook DESK eruit, tot heel veel kansen leidde het niet. Wanneer ze wel tot aan de goal kwamen was het Felipe die goed redding bracht. Na een aantal goede aanvallen was het Roel die de score opende, 0-1. RKDVC bleef aanvallen en nog in het eerste kwart kon RKDVC uitlopen naar 0-3 door goals van Tim en Marley. Boodschap voor het tweede kwart was, blijven overspelen en zorgen dat je goed op je positie blijft. De verdedigers kregen de taak om zich te richten op 1 aanvaller van DESK en deze steeds af te stoppen. In het 2e deel van de eerste helft bleef RKDVC aanvallen en was het Lotte die 0-4 maakte. Daarna werd het nog 0-5 door een eigen doelpunt en 0-6 door Roel die netjes binnen schoot. In de rust spraken we af dat we de lijn van de eerste helft voort zouden zetten met dezelfde taken. Echter lukte dit in de 2e helft niet helemaal. Onduidelijk waar het door kwam. Het spel was rommeliger dan in de eerste helft. Het lukte minder goed om de bal naar elkaar te spelen. Dit leidde tot weinig kansen voor beide ploegen. Het was DESK dat in de 2e helft als eerste wist te scoren, 1-6. Gelukkig kon Lotte namens RKDVC, daarna ook snel scoren waardoor het 1-7 werd. 1-7 was ook de einduitslag.

De penalty’s werden helaas met 5-3 verloren.

RKDVC speelde met name de 1e helft een goede pot. Door goed over te spelen en georganiseerd te voetballen maakte we het DESK erg lastig. De komende wedstrijden gaan we verder werken aan ons spel.

Volgende week spelen we om 08:45u thuis tegen WSC JO10-4.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven