11e STELT OVERWINNING VEILIG #Road2theSchaal

RKDVC 11
01-03-2020
2 - 3

Scheidsrechter:   C.G.M. (Coen) van Roosmalen
Na een maand van “rust” mochten de heren weer. Met slechts 12 man reden we richting Esch. De oudjes werden geïnstrueerd vooral te doseren, omdat ze allemaal een hele wedstrijd voor hun kiezen kregen. Dit was het laatste half uur goed te merken. Ook enkele jonkies hadden het zwaar. Thijs Lammers kreeg het vaak aan de stok met de verdediging van Essche Boys. Diverse overtredingen werden er op hem gemaakt, maar hij bleef doorgaan.

Essche Boys behaalde uit de laatste 3 wedstrijden 9 punten. Die zaten dus in een lekkere flow. RKDVC, dat een zwaar programma staat te wachten tegen de top 4 binnen 1 maand, moest vandaag wel winnen om de strijd aan te kunnen blijven gaan voor de schaal.

Dat sommige jongens al enige tijd geen wedstrijd meer hadden gespeeld werd gelijk duidelijk. Simpele passes werden in de voeten van de tegenstander gelegd, of over de zijlijn geschoten. Nu hadden we het geluk dat bij Essche Boys er ook geen Messi’s in stonden. We kregen een halve kans via Thijs, maar deze was net te laat bij de bal. Na 20 minuten spelen kwam RKDVC op voorsprong. Een bal uit de kluts, binnen de 16, werd door Joep met zijn chocolade been ingeschoten. RKDVC kon geen goede kansen creëren voorin. Een lichte overtreding van RKDVC werd bestraft op randje eigen 16. De bal vloog net boven Peter-Paul het doel in. Zou de wind parten hebben gespeeld? Hoewel het van beide kanten niet om aan te zien was, had RKDVC het betere van het spel. Althans wat meer balbezit. Maar we waren ook te snel de bal kwijt. Thijs brak bijna door de verdediging toen de verdediger van Esch aan de noodrem moest trekken. De scheidsrechter gaf slechts een vrije trap. Toch zorgde Thijs Lammers 5 minuten na de 1-1 voor een voorsprong. De Hult nam vanaf eigen 16 de bal op de pantoffel en zette Thijs 1-op-1 met zijn tegenstander. De hete adem in zijn nek deed hem dit keer niets en hij rondde goed af: 1-2. Vlak voor rust leek Thijs de wedstrijd te beslissen. De inzet van Joep werd door de keeper losgelaten. Thijs kwam aan de bal en schoot de bal strak binnen in de hoek.

Essche Boys kwam in de 2e helft terug naar 2-3. De verdediging zag er niet heel lekker uit. Billen bij elkaar en uitvoetballen die wedstrijd. Thijs werd nog een keer vakkundig naar het gras gewerkt toen hij kansrijk de 1-op-1 aanging met de laatste man. De scheidsrechter, die verder een prima pot floot, zag dit niet als gemeen spel. Thijs speelde uiteindelijk gehavend de wedstrijd uit. Een uitbraak van RKDVC werd nogmaals vakkundig gestopt. Serge Dumoulin werd ouderwets pootje gehaakt. Maar dat kon de scheids helaas niet zien, omdat hij de bal volgde die iets verderop aan het rollen was. Essche Boys kon RKDVC nog de genadeklap geven. Een 200% kans voor half open doel werd keurig naast geschoten. Essche Boys heeft zichzelf vandaag tekort gedaan. RKDVC ontsnapte aan een puntendeling en ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

Rickie de Reporter

De VoiceTronics Assist van de Week:
Voor niemand minder dan Christian van Hulten. Als laatste de bal aanraken, wanneer je medespeler met wat baltovernaarskunsten de bal achter de keeper krijgt, is altijd lekker. Dan mag je een streepje achter je naam zetten in de kolom Assists.