RKDVC JO13-1
07-03-2020
7 - 2

Scheidsrechter:   J.W.M. (Willem) van der Veer
Voor de JO13-1 stond op deze fraaie voetbalzaterdag de verre uitwedstrijd tegen de geloofsgenoten uit Tiel op het programma. Het beloofde een pittige wedstrijd te worden tegen een nog ongeslagen tegenstander die aan de kop van de ranglijst te vinden is.
Waarom dit elftal aan de kop van de ranglijst te vinden is, bleek al snel. Voordat de DVC-ers enigszins wakker waren, lag de bal al drie keer in het netje. Veel spelers bleken de zonnige omstandigheden aangegrepen te hebben om een snipperdag op te nemen. Tegen een ploeg als RKTVC is dit vragen om problemen en die kwamen er dan ook in ruime mate. RKTVC koppelde goed voetbal aan een gezonde dosis strijdlust. De DVC-ers werden kort gedekt en de fysieke inzet werd op een overigens correcte manier door de gastheren niet geschuwd. Veel spelers waren hiervan onder de indruk en besloten daarom in verdedigend opzicht maar zo veel mogelijk ruimte weg te geven. Het enige wapenfeit van DVC voor de rust was een tegentreffer van Batu na een mooie rush vanaf de middenlijn.
Met een ruststand van 4-1 was de wedstrijd eigenlijk al gestreden. Niettemin werd gepoogd om de tweede helft uit een ander vaatje te tappen. Een aantal spelers pakte deze draad op maar een aantal spelers hechtte toch veel waarde aan de opgenomen snipperdag. Eens te meer werd duidelijk dat DVC het zich niet kan permitteren om wedstrijden op halve kracht in te gaan. Als er geen sprake is van 100% inzet dan trekken we in deze competitie voortaan elke wedstrijd aan het kortste eind. Voor de statistieken is het nog van belang dat Yanto een fraaie treffer op zijn naam krijgt en dat het speelkwartier voor de spits van RKTVC nog een tijdje doorging. Hij bekroonde een uitstekende wedstrijd met een fraaie hattrick. Zoals het barmhartige geloofsgenoten betaamt, stopte RKTVC de teller bij een eindstand van 7-2.
Volgende week tegen Jong-Brabant is er weer alle gelegenheid om de wrange smaak van deze wedstrijd weg te poetsen.