VCB 4
08-03-2020
2 - 1

Scheidsrechter:   P.H. (Peter) Hagelaars
Vandaag stond de ongekende kraker in de 6e klasse op het programma. De nummer 2 van de competitie, VCB 4, was naar Drunen afgereisd om de 0-8 goed te maken. In de uitwedstrijd speelde RKDVC 11 een van haar beste wedstrijden van het seizoen. VCB leek zich niets aan te trekken van deze uitslag destijds. Want alle volgende wedstrijden werden winnend afgesloten op 1 wedstrijd met een puntendeling na. Er waren zelfs neven van de neven aanwezig vandaag om de wedstrijd te aanschouwen. Gelukkig speelde RKDVC een veel betere pot dan de week er voor. In de 10e minuut kon RKDVC op voorsprong komen. Een goede aanval over links via Dennis van den Hout belandde in de voeten van Thijs die op 5 meter tegen de goede keeper aanschoot. In de 12e minuut was de beste kans voor VCB. Echter sluitpost Peter-Paul keerde de bal. Het spel ging op en neer. Enkele kansen voor beide partijen. In de 28e minuut kwam RKDVC op 1-0. Kevin zette vanaf rechts voor. De bal kwam in de 16. Joep zette zijn hoofd er tegen. De bal kwam op 1 meter voor het doel waar Thijs vrij kon inschieten. Joep kon een kwartier later met geel inrukken voor 10 minuten. Even daarvoor werd iemand van VCB ook al naar de kant gestuurd. Er werd fel, maar sportief gestreden. Na de thee werd Dennis van Dijk ingebracht na een kwartier spelen. Mark van der Maas volgde. Een paar omzettingen om de druk naar voor te houden. Echter kwam VCB op gelijke hoogte. Een schot op doel werd van richting veranderd. Peter-Paul kon hier niet meer bij. Dennis van den Hout werd weer ingebracht na een blessure aan DVC-zijde. Hij mocht na 3 minuten voetballen weer op de bank plaatsnemen na een gele kaart. Dit weerhield RKDVC er niet van om nog eens gas te geven. Een voorzet van Thijs werd ternauwernood door Dennis van Dijk richting de doellijn gekopt. Of hij nog werd aangeraakt door Kars was vanaf mijn positie niet te zien. Dit doelpunt zetten we op naam van Dennis. Een hele goede overwinning voor #Road2theSchaal. RKDVC legde positioneel een goede pot op de mat. Posities werden goed overgenomen. Zo zagen we Matthijs van de Wiel op alle linies ingrijpen. Ook de scheidsrechter van dienst legde een goede partij op de mat. 4 terechte gele kaarten. En geen discussies bij overtredingen.

VoiceTronics Assist van de Week:
Ondanks dat het eigenlijk een doelpoging was gaat hij deze week naar Joep Buitenhek. Zijn doelpoging ging eigenlijk helemaal mis, maar belandde wel voor de voeten van de doelpuntenmaker.