Baardwijk 1
08-03-2020
0 - 3

Scheidsrechter:   J.J.F. (Jac) Burgel
Afgelopen zondag moest RKDVC in Waalwijk spelen tegen Baardwijk. Baardwijk is voor RKDVC meestal een zeer lastige ploeg om tegen te voetballen. Dit bleek al eerder dit jaar toen de heenwedstrijd in Drunen werd gespeeld. Toen wisten zij RKDVC op een gelijkspel te houden. Echter in de wedstrijd van vandaag was daar niets van te merken, De thuisploeg was bij tijd en wijle inspiratieloos. Daar stond tegenover dat RKDVC vanaf de aftrap vol voor de overwinning ging. Dit resulteerde in diverse grote doelmogelijkheden. Maar door enkele slordigheden werd in het eerste kwartier dit speloverwicht niet in doelpunten uitgedrukt. In de 16de minuut was het dan wel raak, Roy Lamers bezorgde de bal, vanuit een hoekschop, hoog voor het doel. Daar kon Nick van de Laar de bal hard op doel koppen. De verdediger bij de tweede paal kon niet meer dan de bal beroeren, met als gevolg dat de bal in het doel verdween, 0-1. Ook hierna bleef RKDVC veel sterker. In de 24ste minuut was het opnieuw raak. Rick van Woerkom kon met een diepe bal Thomas Fitters in stelling brengen. Zijn zuivere inzet bleek voor de doelman niet te keren en bracht hiermee de stand op 0-2. Vanuit de aftrap die hierop volgde kon RKDVC direct weer in de aanval gaan. Binnen 30 seconden kwam de bal bij Ray Kivits die eenvoudig de 0-3 kon binnenschieten. Ook hierna behield RKDVC een groot speloverwicht. Dat de stand niet verder werd uitgebouwd was enigszins een mirakel. In de 35ste minuut was Ramon Kok dicht bij een treffer. Echter zijn doepunt kon geen doorgang vinden in de ogen van de goed leidende en jeugdige scheidsrechter, de heer Timo van der Velden. Wegens buitenspel keurde hij de treffer af.
Na rust nam RKDVC aanzienlijk gas terug. Het gevolg was dat de wedstrijd veel van de aantrekkelijkheid verloor. Baarwijk probeerde wel druk op het Drunense doel te creƫren, echter verder dan enkele schoten, welke veelal naast het doel belandde, kwam de ploeg niet. Ook het aantal doelpogingen van RKDVC bleef beperkt. In de 71ste minuut ging de wedstrijd geheel op slot. Op dat moment incasseerde een speler van Baardwijk een tweede gele kaart. Nu de gastheren ook nog met een man minder kwamen te staan, was bij hen ook de lust om aan te vallen weg. Het gevolg was dat RKDVC in de slotfase nog wel enkele kansen kreeg. Echter telkens werd in de handen van de Waalwijkse doelman geschoten. Zodoende kwam er geen wijziging meer in de stand.

Komende zondag staat de eerste wedstrijd in de derde periode op het programma. Tegenstander is DSC uit Kerkdriel. De ploeg is op dit moment duidelijk in vorm. Zo werd afgelopen zondag een duidelijke 4-1 overwinning behaald tegen subtopper Fc Engelen. RKDVC is dus gewaarschuwd.

Opstelling:          Daan Dekkers, Bas Verhoeven, Roy Lamers (Yannick van Zutphen 58ste), Maurice Adegeest, Ray Kivits, Ramon Kok, Rick van Woerkom, Rik Lijbers (Damian van Bijnen 72ste), Thomas Fitters (Giel Brandts 58ste), Sander van Engelen, Nick van de Laar.
Scoreverloop:      0-1 Nick van de Laar 16de
                               0-2 Thomas Fitters 24ste
                               0-3 Ray Kivits 25ste
Toeschouwers:     200