FC Den Bosch

Datum Tijd Thuis Uit Einduitslag
25-10-2014 01:00 FC Den Bosch De Graafschap

FC Den Bosch blijft presteren met mooi positiespel

Deze week heeft Uw razende reporter zijn deadline niet gehaald maar na wederom een fraaie overwinning van onze mannen mag een ooggetuige verslag toch niet ontbreken.
De superboeren van de Graafschap waren deze zaterdagochtend vanuit het verre Elshout afgereisd om de degens te kruisen met de mannen van FC Den Bosch.
Onder perfecte weersomstandigheden werd de aftrap genomen en kon eenieder zijn kunsten weer op de mat leggen. Vanaf het begin lieten beide ploegen een hoge mate van enthousiasme zien en was de partij in evenwicht.
De eerste kans deed zich voor toen een corner van Wessel bovenop het hoofd van Max belandde. Er zat echter te weinig kracht achter om de bal in het doel te werken en de score te openen.
Den Bosch begon nu toch wel druk te zetten op de verdediging van de bezoekers en liet een prachtig positie spel zien; de flanken werden goed bezet en in balbezit vakkundig bediend zodat er verschillende kansen werden gecreëerd.
De Graafschap liet zich echter niet zomaar van de wijs brengen. Er werd gedreven verdedigd en ballen konden weggewerkt worden voor de doelmond , soms ten koste van een corner. Uit zo’n corner viel ook de openingstreffer: een voorgegeven bal werd ongelukkig geraakt door een eigen speler en rolde in het net: 1-0.
Elshout schoof de frustratie vrijwel direct van zich af en ging over op ouderwets counter voetbal. Een terugspeelbal van Rens werd opgepikt en de rush op doel ingezet. Gelukkig stonden onze vertrouwde Bastiaan en Rick paraat om alle aanvallen ongedaan te maken.
Den Bosch bleef ondertussen de aanval opzoeken en uit een afvallende bal kon Rens met een mooie boog over de keeper de 2-0 inschieten. Door deze treffer steeg het vertrouwen bij de mannen naar nog grotere hoogte. Rens probeerde nogmaals alleen de keeper te verschalken terwijl Nathan en Rick beide in betere scoringspositie stonden, de bal afgeven was beter geweest. Na nog een counter van de Graafschap (mooie sliding op de bal van Rick) en een kans waar Max net te weinig controle over de bal kreeg, werd er afgefloten voor de rust en konden de mannen de complimenten van de toeschouwers in ontvangst nemen.
Na de aftrap liet Elshout direct weten geen genoegen te nemen met een verlies; de aanval werd volop ingezet en de druk op onze verdediging werd opgevoerd. Een rush langs de lijn en schot op doel werd door Cas (en hulp van de paal) afgeweerd. Ook de rest van de verdediging slaagde er voldoende in om de spits van Elshout onschadelijk te maken.
Den Bosch liet zich ook weer gelden en de verdediging van Elshout moest alle zeilen bijzetten om alle aanvallen te pareren ten koste van menig corner. Uit een van deze corners kon Niels dan ook fraai de 3-0 intikken. De partij kwam nu weer aardig in evenwicht op het veld maar de bossche aanval kon toch zijn beslissende stempel op de wedstrijd drukken: een bal voor de voet en van Wessel werd vrij ingeschoten voor de 4-0 en even later kwam Wessel na een mooie steekbal vrij op de keeper af. Deze liet zich echter niet zo maar aftroeven en hield de bal knap tegen, een 2e poging van Max werd ook nog gestopt maar een 3 maal was scheeprecht: Wessel kon de 5-0 achter de lijn leggen.
Of er sprake was van overmoed of vermoeidheid was niet helemaal duidelijk maar de Graafschap kreeg toch nog de beloning voor een mooie aanval en wist de eindstand uiteindelijk te brengen op 5-1.
Ondanks deze mooie overwinning, liet Den Bosch wederom zien dat het nemen van penalties nog voor verbetering vatbaar is: 5-7. Na enig rekenwerk was deze domper alweer snel vergeten: bij winst in de volgende partij lonkt een vroegtijdige beslissing en het kampioenschap in de B-poule.
De bussen met aanhang en supporters zijn dan ook al gereserveerd!
Door: Max van Leeuwen , 28-10-2014 00:00
Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven