Laatste nieuws RKDVC

Update van het bestuur

08 april 2020
www.rkdvc.nl
Aan alle DVC'ers

Wat een rare periode in het leven beleven we op dit moment. Het Coronavirus dwingt ons allemaal op een andere manier te leven. Gelukkig geven heel veel mensen gehoor aan de adviezen die we ontvangen van de regering, het RIVM en de KNVB. Iedereen voelt de gevolgen van de gezondheidscrisis. Enkele mensen van onze eigen vereniging hebben letterlijk aan den lijve mogen ondervinden wat het is om besmet te zijn. Inmiddels gaat het met hen (die bij ons bekend zijn) weer beter. Ongetwijfeld zullen er meer mensen besmet zijn in de directe omgeving van onze leden. Als dat zo is, wensen wij hen sterkte bij genezing en herstel.

Velen van jullie zullen verlangen naar het moment waarop we weer actief aan de slag kunnen op en rond het veld. Dat gaat echter nog een hele tijd duren, maar als het weer kan en mag zal het plezier des te groter zijn. Wij volgen alle adviezen van het kabinet, de RIVM en van de KNVB en we rekenen er op dat jullie dat ook doen. We hebben inmiddels de ervaring dat het veld leeg blijft en dat iedereen zich aan de afspraak houdt dat het sportpark gesloten is en voorlopig blijft.

Om toch actief te blijven is het natuurlijk altijd mogelijk om op een andere wijze je beweging en je conditie op peil te houden. Individueel trainen kan altijd en ook via de website en social media hebben we jullie mogelijkheden geboden om te bewegen (met dank aan Timo en Stijn). Maak daar gebruik van, want zo gauw het kan en mag gaan we weer aan de slag. Weliswaar niet meer met de competitie, maar we gaan als de mogelijkheid er is weer activiteiten oppakken. Dat zal dan wel allemaal moeten gebeuren op de kunstgrasvelden, aangezien de gemeente de grasvelden spoedig weer klaar gaat maken voor het nieuwe seizoen.

De activiteiten die al in een vergevorderd stadium waren om ons 75-jarig jubileum te vieren gaan dit seizoen helaas niet meer plaatsvinden. De commissieleden hebben er keihard aan gewerkt, maar we hebben het als gevolg van de hele situatie naar het volgend jaar verplaatst. We danken de mensen voor hun inzet en we hopen dat ze bereid zijn om zich ook in te zetten voor ons 76-jarig bestaan. Dat wordt dan een bijzonder jubileum, daar kun je op rekenen!

Voor de fanatieke verzamelaars was het natuurlijk ook een teleurstelling dat de plaatjesactie van onze hoofdsponsor JUMBO is stilgelegd. Maar bewaar je album goed, want zo gauw het weer kan, gaan we verder met deze actie.

Voor de volledigheid nog even alle afspraken op een rijtje:
  • In elk geval tot en met 28 april is ons sportpark volledig gesloten. Op 21 april komt de KNVB met enkele nieuwe afspraken, maar 28 april is de datum die vanuit de overheid is aangegeven. Kom dus niet op het terrein, want je riskeert een forse boete (helaas hebben enkele personen dit al gemerkt).
  • Of er nog mogelijkheden komen om dit seizoen toch nog voetballend af te sluiten door bijvoorbeeld oefen- en/of selectiewedstrijden kunnen wij nog niet overzien, maar als het mag en kan gaan we dat nog doen (er ligt al een plan klaar).
  • De start van de trainingen en de competitie moeten we nog afwachten. We weten immers nog niet wanneer het virus zover is bedwongen, dat we hier weer mogelijkheden voor krijgen.
Vanzelfsprekend raakt het Coronavirus ook de financiƫn van de vereniging, denk bijvoorbeeld aan de kantine-omzet. Juist deze maanden met veel activiteiten omvatten een groot deel van de totaalomzet. Gelukkig zijn we een gezonde vereniging, maar de liquiditeit van onze club moeten we nauwlettend in de gaten houden. Dit doen we door met het bestuur regelmatig op afstand met elkaar te vergaderen. Natuurlijk doen we een beroep op de gelden die de overheid en de bond ter beschikking stellen, maar dit staat niet in verhouding met de inkomstenderving van onze club. Samen met de andere Heusdense voetbalverenigingen zijn we dan ook in overleg om te bekijken wat en waar er nog meer mogelijkheden liggen.

Tenslotte spreken wij als bestuur uit dat we hopen dat deze crisissituatie over enige tijd voorbij zal zijn en het weer mogelijk is om elkaar op het sportpark te ontmoeten, op het veld, langs de lijn of in de kantine. Dat we in het dorp niet meer met een boogje om elkaar heen moeten lopen en dat we straks kunnen zeggen dat we het met zijn allen hebben gedaan. Een gedachte die bij RKDVC past. Houd in de tussentijd contact met elkaar, digitaal of op 1,5 meter afstand!

Wij wensen alle leden en hun omgeving veel sterkte en een goede gezondheid toe.

Bestuur RKDVC


 
www.rkdvc.nl
De KNVB heeft na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de… Meer >
 
www.rkdvc.nl
Ons bereikte het trieste nieuws dat op woensdag 25 maart Bertus Lommers is overleden. Bertus was erelid van de vereniging. Bertus mocht… Meer >
 
www.rkdvc.nl

Jubileum uitgesteld

22 maart 2020
Vanwege de situatie rondom het Corona-virus hebben we in overleg met het bestuur helaas moeten besluiten de jubileumfestiviteiten naar… Meer >
 
www.rkdvc.nl
Jullie zitten nu al een paar dagen thuis en zoals het er nu uitziet gaat dit voorlopig nog even duren. De energie zal ondertussen wel… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven