RKDVC D4

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
28-02-2015 11:15 RKDVC D4 DSC D2 Csizmazia, T.J. 7-4

Spectaculaire overwinning D4

Vandaag op echt gras van veld 4 de wedstrijd tegen de D2 van DSC uit Kerkdriel. Het was meteen duidelijk dat dit geen gemakkelijke tegenstander was, want DSC toonde zich vanaf het begin de sterkere ploeg, vooral omdat ze er fysiek steviger ingingen dan wij. Het was dan ook dat we na een minuut of vijf met 1-0 achterkwamen. Niet veel later werd het zelfs 0-2 door wat gepruts in onze verdediging. Even duurde het voor wij ook wat tegenaanvallen konden opzetten en uit een snelle uitval over links was het Stef die 1-2 maakte . Dit leek een goede uitgangspositie voor de aansluiting, maar door weer te onzorgvuldig uitverdedigen kreeg DSC een gemakkelijke kans en werd het simpel 1-3. Aan twee kanten kwamen er toen wat kansen en via Stef over rechts belandde de bal via een verdediger van DSC in het doel en werd het 2-3. Hierdoor kregen we weer hoop op de aansluiting, maar toch kwam DSC voor rust op 2-4 en leek het voor ons moeilijk te worden om hier nog een goed resultaat uit te halen. Vanwege het koude weer gingen we in de rust toch even naar binnen. In de kleedkamer werd via duidelijk gemaakt dat de inzet bij de meesten toch echt onvoldoende was en we er steviger inmoesten. Nu, dit had zijn uitwerking, de tweede helft zagen we een RKDVC dat veel strijdlustiger begon en ook voetballend de tegenstander de baas werd. Sven werd over rechts de diepte ingestuurd, liet zich niet wegzetten, en scoorde net als vorige week met een goed schot in weer de linkerhoek de 3-4. We voelden nu echt dat er meer in zat, ook de weer goed vertegenwoordigde schare ouders langs de lijn. Stef begon aan de rechterkant een solo op snelheid, sneed door de verdediging van DSC en maakte vanaf rechts fraai de 4-4. Doordat iedereen, van de keeper tot de spits, de volle inzet toonde en er ook nog eens goed werd gecombineerd kwam DSC er weinig meer aan te pas, al was het opletten voor hun snelle voorhoede. De verdiende treffer kwam aan onze kant door een rush van Stef over rechts die de keeper het nakijken liet 5-4!
Het was fraai om te zien hoe we doorgingen en de tegenstander aanpakten, DSC had het niet meer. De koek was bij ons dan ook nog niet op en het waren Sven en Stef die de stand op maar liefst 7-4 brachten. Na het laatste fluitsignaal stapte met deze eindstand een juichend DVC en een verbauwereerd DSC van het veld. Jongens proficiat met deze fraaie overwinning, iedereen de tweede helft erg goed gewerkt en gevoetbald!