Ajax

Datum Tijd Thuis Uit Einduitslag
15-02-2020 10:15 AJAX FC Den Bosch

AJAX VERRAST KOPLOPER DEN BOSCH EN WINT VERDIEND MET 9-5

Ajax moest tegen de trotse koploper Fc Den Bosch en liet zien dat het echt wel kan voetballen .Ajax mistte Embre die ziek was (beterschap Embre) voor het overige was de ziekenboeg aardig leeg gelopen . Ajax begon sterk maar ook de Boschenaren lieten zien niet voor niets bovenaan te staan. Het spel ging goed op en neer en Ajax schudde de angst van zich af , Ajax dat met Sam in de goal begon, en met de weer sterk verdedigende Milan een stevige rots in de branding had , Bas met Cas en Ridwan moesten het middenveld voor hun rekening geven Mathijs moest van achteruit mee opkomen en Jad moest het de Bosche verdediging lastig maken en dan stond daar ook nog een goede keepster die niet te paseren leek .Na 4 minuten vond den Bosch een gaatje in de Ajax verdediging en kwam op 0-1 . Maar Ajax was niet van plan om zich bij een nederlaag neer te leggen .Ajax kwam na een minuut al op 1-1 na een mooie bal van Cas op Jad die knap de 1-1 binnenschoot. Ajax wilde meer maar ook Fc DenBosch ging vol voor de winst en kwam op 1-2 even later werd het zels 1-3 maar Ajax kwam terug tot 2-3 nadat Mathijs uit een moeilijke hoek de bal bal snoeihard binnenschoot. Den Bosch echter kwam voor rust nog op 2-4 , maar waar de Ajaxieden in de voorgaande wedstrijden de handdoek in de ring gooide deed Ajax er een schepje boven op het werkte als team Bas en Ridwan lieten met regelmaat zien dat ze ook best goed kunnen voetballen als ze willen. Na de rust ging Cas in de goal voor Sam en Mathijs nam plaats op het middenveld en zag zijn inzet beloond met een prachtige goal na een een tweetje met Bas 3-4 Ajax rook de kans op een stunt en kwam terug tot 4-4 . De Ajax supporters gingen er eens goed voor zitten want 5 minuten na rust was het 5-4 Den Bosch kwam nog terug naar 5-5 maar Ajax streed voor iedere bal ,Ridwan was dichtbij de 6-5 maar werd net voor hij wilde schieten van een goal af gehouden Sam stond zijn mannetje in de verdediging, en was daar een Boschenaar de Ajax verdediging te snel af dan was daar altijd nog Cas die net als zijn collega Emy aan de andere kant van het veld een geweldige wedstijd keepte.Ajax kwam ook een keer goed weg toen het een bal op de lat zag belanden . Ajax knokte als een team en kon nog drie keer scoren en de eindstand bepalen op 9-5 . Als Ajax dit iedere week laat zien kan het nog voor een daverende verassing zorgen. Ajax mag trots zijn op deze prestatie en heeft laten zien dat als het overspeeld en hard werkt een goed team is klasse Ajax (MAN VAN DE WEDSTRIJD WAS MATHIJS VAN NOORD DIE ONDANKS EEN BLESURE LIET ZIEN DAT HIJ TOT HEEL WAT IN STAAT IS) Jullie trotse tevreden en optimistische leiders en trainers Harry ,Noel en Jan
Door: Jan van Hooft , 15-02-2020 00:00