Renovatie hoofdveld

Zoals velen hebben gezien wordt het hoofdveld aangepakt. De reden hiervoor is dat het hoofdveld de laatst jaren verslechterd is mede doordat er geen drainagesysteem aanwezig was. Dat drainagesysteem komt er nu wel. Daarnaast wordt de bestaande beregeninginstallatie vervangen. Het beregenen van de velden kan dan beter worden aangestuurd.

Op 20 maart is men begonnen met het verwijderen van de toplaag (vier centimeter) van het veld. De volgende stap is de grond van het veld loswoelen en omspitten. Hierna wordt het veld geëgaliseerd. Dit is nodig om de drainageslangen en beregeningbuizen te kunnen aanbrengen op de juiste diepte. Hierna wordt het veld wederom (grof) geëgaliseerd. Hierop komt weer 4 centimeter speciaal zand, daarna wordt het veld weer omgewoeld en nogmaals geëgaliseerd.

Dit moet heel nauwkeurig gedaan worden, omdat hierna de eerste inzaai met graszaad plaatsvindt. Hiervoor moet het droog weer zijn en mag de ondergrond niet nat zijn. Zodra het graszaad ontkiemt en aangroeit, wordt het nogmaals ingezaaid met speciaal Engels graszaad voor stevigere wortelstelsels. Ook zal er regelmatig bemest worden om de groei te bevorderen.

Tegen de tijd dat het hoofdveld weer beschikbaar komt, worden nieuwe vangnetten en doelen geplaatst. Daarnaast wordt een deel van de afrastering aan de kant van de kantine verwijderd zodat alles één mooi geheel wordt.

De vraag is natuurlijk wanneer het veld definitief beschikbaar is. Dit is afhankelijk van de medewerking van moeder natuur: we moeten geduld hebben. Zeker is dat op 1 september 2024 het veld nog niet beschikbaar is, maar we hopen er voor de winter op te mogen voetballen.


 
www.rkdvc.nl
Na het nieuws over het aanblijven van de trainers van RKDVC1 nu ook de bevestiging dat de trainers van RKDVC2 volgend seizoen verbonden… Meer >
 
www.rkdvc.nl
Ons bereikte het trieste nieuws dat Antoon Coesmans is overleden. Antoon is in 1979 lid geworden van onze voetbalvereniging. In de vele… Meer >
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven