Laatste nieuws RKDVC

Laat je zien!

25 december 2017
www.rkdvc.nl
Op 10 en 11 oktober en vervolgens op 7 en 8 november heeft de verkeersveiligheidscommissie van RKDVC weer fietsverlichtingscontrole gehouden bij de voetbalclub. Het is iedereen wel opgevallen dat het weer vroeger donker wordt en is het dus van groot belang dat je als fietser goed zichtbaar bent in het verkeer! 

Op 10 en 11 oktober hebben we staan posten bij de ingang van het sportpark. Via de ANWB hebben we een fraaie koffer ontvangen om de controle te ondersteunen met extra lichtjes die eenvoudig op het stuur of bagagedrager te monteren zijn.
Heel fijn te zien dat het grootste deel van de voetballertjes keurig hun licht op heeft! Een aantal fietsen heeft geen of maar heel karige verlichting en daar komen de ANWB-lichtjes goed van pas. De reacties van de jongens en meiden zijn meestal heel positief. Iedereen beseft dat goede verlichting van groot belang is. Je zet je verlichting niet aan voor de politie of de verkeersveiligheidscommissie of voor je ouders, maar gewoon voor jezelf om goed zichtbaar te zijn voor het overige verkeer.
Helaas laat de overzichtelijkheid en dus de verkeersveiligheid bij de ingang van het sportpark nogal te wensen over. Rond half acht worden de allerkleinsten opgehaald door ouders met auto’s en fietsen de jeugdspelers, die al wel op de fiets mogen weg. Op diezelfde tijd komen senioren met auto’s en junioren op de fiets naar de training. Dat geeft een onwenselijke drukte op een onoverzichtelijk punt. De commissieleden constateren dat auto’s die onhandig geparkeerd staan aan de slootkant, schots en scheef geparkeerde auto’s en fietsers die plotseling de weg oprijden zonder te kijken of er een auto aankomt, de situatie extra gevaarlijk maken. 
Op 7 en 8 november heeft de lichtjescontrole boven op de dijk plaats gevonden. “Gewapend” met reflecterende hesjes en zaklampen staan we de fietsers op te wachten om, na controle of beide lampen het doen, ze een kans te bieden op een grandioze prijs. Geen licht = geen kans. In de zelfgemaakte grabbelton (dankjewel Beike!) mogen de fietsers grabbelen voor het juiste lootje. Een groot kruis is geen prijs, lootje met “prijs!” levert een prachtige RKDVC muts op. Geen prijs? Dan wordt er tóch een sticker door onze charmante assistente Beike op je hand, op je fiets of gewoon midden op je voorhoofd geplakt.
De RKDVC-commissie verkeersveiligheid heeft de bevindingen besproken met de verantwoordelijken binnen de club. Naar aanleiding daarvan heeft RKDVC contact opgenomen met de gemeente met als doel de onveilige verkeerssituatie gezamenlijk aan te pakken. Wordt vervolgd.

Volgend jaar gaan we weer controleren…of misschien dit jaar nog wel een keer, wie weet. Zorg er in elk geval voor dat je goed zichtbaar bent. Goed licht, allicht!
Plaats een reactie

Reactie op

*
*

 
www.rkdvc.nl

Vriendinnentraining

21 oktober 2018
Ben jij een meisje tussen de 8 en 13 jaar? En heb je altijd al eens willen voetballen? Kom dan naar de vriendinnentraining op woensdag… Meer >
 
www.rkdvc.nl
RKDVC JO-19-4 op trainingskamp in Malaga. Wedstrijden gespeeld tegen CD Alhaurino en Alhaurin de la torre CF.
 
www.rkdvc.nl
De Sinterklaascommissie heeft Sinterklaas een brief geschreven met het verzoek of hij weer bij RKDVC op bezoek wil komen voor onze JO7,… Meer >
 
www.rkdvc.nl
Nu alle seniorenteams minstens twee wedstrijden hebben gespeeld kan de eerste tussenstand opgemaakt worden. Omdat de stand wordt… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven