RKDVC wint topper dankzij vroege treffer

DSC 1
17-11-2013
0-1

RKDVC moest in Kerkdriel aantreden tegen een echte concurrent. DSC was voor aanvang van de wedstrijd de grootste tegenstrever van RKDVC. Met slechts vier verliespunten meer als RKDVC konden zij het RKDVC het meest lastig maken. Vanaf de aftrap waren deze belangen duidelijk zichtbaar. In de openingsfase ging RKDVC hier het best mee om. Dit leidde al in de 3de minuut tot de eerste treffen. Na een fraaie actie van Shakeb Ahon Zada kwam hij tot een schot. Dit schot zou door de Drielse doelman nog gekeerd worden. Maar de hoekschop die hierop volgde, genomen door Jorg van Oijen, kwam hoog in het strafschopgebied. Deze hoge bal was een prooi voor Nick van de Laar, die fraai binnenkopte en de 1-0 op het scorebord zou zetten. Hierna ontspon zich een boeiend duel met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Hierbij stonden de verdedigingen als een huis. Zowel de thuisploeg a;s de DVC-achterhoede gaven zeer weinig weg. Slechts RKDVC wist zich voor rust nog twee grote mogelijkheden te verwerven. In de 33ste minuut was het Yannick van Zutphen die sterk doorzette en een fraaie pass op Guus Berens wist te geven. Echter de kopbal van Guus miste voldoende precisie om tot een doelpunt te worden bekroond. Even later was het Jorg die een, als voorzet bedoelde bal, rakelings voor het doel zag langs gaan.
In de tweede helft kreeg het talrijke publiek, ook nu waren weer vele Drunenaren mee naar Kerkdriel gekomen, een zeer attractieve wedstrijd voorgeschoteld. Opnieuw was het RKDVC dat dicht bij een treffer. In de 56ste minuut was het Jorg die zijn directe tegenstrever omspeelde, maar opnieuw ging de bal rakelings naast het doel. Hierna kreeg ook de gastheer enkele fraaie mogelijkheden. Zo zag de spits van DSC, in de 59ste minuut, een leep hakballetje rakelings het doel missen en ging een kopbal, 81ste minuut juist naast. Deze laatste kans deed zich voor juist nadat Yannick een tweede gele kaart had gekregen en het speelveld moest verlaten. Met tien man ging RKDVC de slotfase van de wedstrijd in. Hierdoor kon de thuisploeg meer druk ontwikkelen. Toch was het RKDVC dat tot tweemaal toe dicht bij een treffer was. De ingevallen Roy de Vaan kreeg een fraaie mogelijkheid, maar legde op het laatste moment af waardoor de kans verloren ging. En in de blessuretijd schoot Jorg op de benen van de doelman. In de slotminuut werd het toch nog penibel voor RKDVC. Na een alles of niets schot kon Roel Bijsterbosch de bal juist uit de kruising halen en tot hoekschop verwerken. De corner die hierop volgde zou door de Drielenaren niet meer tot een treffer worden verwerkt. De winst was voor RKDVC binnen. De voorsprong in het klassement is nu uitgebouwd tot 12 punten op OSC’45 en Boxtel en 13 op meerdere ploegen waaronder DSC. Wel hebben alle concurrenten nod een of meer inhaalwedstrijden tegoed.

Opstelling:           Roel Bijsterbosch, Marco Pulles, Nick van de Laar, Remco van Hoesel, Steven ten Cate, Martijn van Esch, Robin de Laat (Roy de Vaan 71ste), Yannick van Zutphen, Jorg van Oijen, Shakeb Ahon Zada, Guus Berens
Scoreverloop:      0 – 1 Nick van de Laar 3de minuut
Toeschouwers:    450