Mooie overwinning in en tegen Den Dungen

Den Dungen 1
21-04-2024
0 - 3

In de eerste helft konden beide clubs niet echt gevaar stichten voor de goal. De ploegen waren redelijk in evenwicht. In de 25e minuut nam RKDVC de leiding uit een standaardsituatie. Een vrije trap vanaf links werd door Sam Pietersen laag voor gebracht. Een verdediger van Den Dungen veranderde de bal iets van richting waardoor de keeper kansloos was. 0-1 Op slag van rust was er voor beide clubs een grote kans op een doelpunt. Eerst kopte Den Dungen spits Jeffrey Sterks volledig vrijstaand naast en aan de andere kant kon Simon van der Werff alleen op de keeper af. Helaas speelde hij de bal te ver voor zich uit waardoor de kans verloren ging.
Drie minuten na rust nam RKDVC verder afstand van Den Dungen. Kyan Cordes maakte een goede actie vanaf rechts en zag vervolgens zijn uithaal maar half gestopt worden door de keeper. Yuri Houtriet reageerde goed op de losgelaten bal en tikte de 0-2 binnen. Een kwartier voor tijd was Den Dungen dichtbij een doelpunt. Een voorzet van links werd van dichtbij door Jeffrey Sterks tegen de lat gewerkt. Met nog 6 minuten op de klok kreeg Den Dungen een makkelijk gegeven strafschop. Wessel van Esch bleek echter weer eens een penaltykiller. Hij stopte de slecht ingeschoten bal eenvoudig. Weer was het spits Jeffrey Sterks die deze grote kans op een goal onbenut liet. Daarna viel Goof van Bokhoven in bij RKDVC en amper 2 minuten later kon hij na goed doorzetten van Colin Smits met een schuiver in de uiterste hoek de eindstand op 0-3 bepalen.
Volgende week komt de nummer 2 van de ranglijst, het sterke Margriet uit Oss naar Drunen. Zij hebben momenteel een voorsprong van 2 punten op RKDVC. Bij winst gaat RKDVC over Margriet in de stand. Het is van groot belang voor het spelen van de nacompetitie om zo hoog mogelijk te eindigen.

Opstelling :               Wessel van Esch, Tycho van der Velden (Nick Pelle 90+2), Bas Verhoeven (Colin Smits 46ste), Damian van Bijnen, Jasper Liefting, Sam Pietersen, Roy Lamers, Kyan Cordes (Goof van Bokhoven 85ste), Simon van der Werff, Daan Lucas (Thijs Lammers 66ste), Yuri Houtriet (Ingmar Voorhaar 66ste).

Scoreverloop:             0 – 1 Sam Pietersen 25ste
                                      0 – 2 Yuri Houtriet 48ste
                                      0 – 3 Goof van Bokhoven 87ste