EVV Echt JO19-1
16-03-2024
1 - 4

RKDVC JO19-1 - EVV Echt JO19-1 1-4 (1-0)

Afgelopen zaterdag 16 maart was het onafhankelijkheidsdag in Litouwen. Maar meer uit het oog springend was de wedstrijd tussen RKDVC JO19-1 tegen de leeftijdsgenoten van EVV Echt. Zij stonden aan het begin van deze wedstrijd op precies 0 punten, 1 doelpunt voor en 15 tegen. Op papier geen probleem, maar helaas word voetbal niet op papier gespeeld maar op gras. Vanaf het eerste fluitsignaal ging RKDVC op zoek, op zoek naar het doelpunt, naar de snelle voorsprong. Deze bleef echter uit. Wat corners en afstandschoten, daar bleef het bij. Goed uitgespeelde aanvallen lukte niet echt, ondanks dat RKDVC wel heer en meester was op eigen veld. Zij kwamen amper over de middellijn. Toch was de eerste échte kans voor de bezoekers, die 103 kilometer gereden hebben om hier te komen, maar zij schoten voorlangs. Na 25 minuten kwamen de mannen uit Drunen op voorsprong, doelpuntenmaker: Stein van de Wiel. Na goed druk zetten wist hij de bal af te pakken van de verdediger, waarna hij oog in oog met de doelman stond. Stein wipte de bal mooi over de doelman heen, in het netje: 1-0. Dit was ook de ruststand. Eigenlijk onbegrijpelijk, want zij hadden echt helemaal niets te vertellen. De tweede helft ging door zoals eigenlijk heel de eerste was: RKDVC aanvallen, Echt verdedigen. Mark gaf een goede voorzet op Magloire maar die kopte helaas naast. Zij hadden duidelijk een donderspeech gehad in de rust of er zat iets in de thee want na 3 minuten in de tweede helft waren ze meer over de middellijn dan de hele eerste. na 48 minuten maakten zij eigenlijk uit het niets gelijk: 1-1. Vanaf dit moment gingen zij ook echt in een resultaat geloven. Na 61 minuten kwamen zij op voorsprong na een vrije trap; 1-2. RKDVC was het helemaal kwijt. Twee minuten later viielen zij weer gevaarlijk aan. Er werd een overtreding gemaakt op een aanvaller van Echt. Gevolg: geel en een penalty. Iedereen in het veld werd razend om deze beslissing en een behoorlijk aantal op de bank/tribune ook. Lars, de maker van de overtreding, kreeg vervolgends nog een directe rode kaart van de leidsman vanwege belediging terwijl het niet uit zijn mond kwam en vrijwel meteen kreeg Robbie rood vanwege commentaar op de leiding en in het veld lopen. Alle commotie en het cinisme op de bank werd niet minder na deze beslissingen. Oja, er stond trouwens nog een penalty open. 1-3 na 65 minuten. De motivatie was er bij een aantal van RKDVC nog wel, maar een aantal hadden de handoek in de ring gegooid. In de 87ste minuut werd het nog 1-4, toen de spits van Echt op de middellijn de bal pakte, twee verdedigers omspeelde en 1 op 1 koelbloedig bleef…

Opstelling:
Siem, Bjorn, Casper, Lars, Dirk (Jimmy/45), Zein, Mark, Daan, Bera,, Magloire, Stein (Tim van Loon)

Siem niet veel te doen had, alleen wat terugspeel ballen en de bal uit het net halen?
Lars 1 gele én een rode kaart pakte binnen 20 seconde?
Goof en Celal allebei geschorst waren en plaats moesten nemen op de tribune?
Dirk pijn in zijn buik had na een beuk?
Jimmy zijn hand gekneusd heeft bij het scooter rijden?
Bjorn bijna zijn naam op het scorebord zette met een wereldgoal?
Casper door de gele kaart die hij pakte, volgende week geschorst is?
Daan zich niet nadrukkelijk kon laten zien?
Zein een gruwelijk mooi stiftje op Stein gaf?
Magloire zo’n 100x is diep gestuurd, maar zijn tank ook een keer leeg is?
Tim Leijtens het scorebord bediende bij afwezigheid van Bram?
Bera geen zin had in het woordje van Timo?
Mark de bal op de lat schoot nadat hij hands hand gemaakt?
Stein zeer rustig bleef oog in oog met de keeper?
Nick de orginaliteitsprijs krijgt voor zijn plakje jong belegen? Hij wilde een bal het veld in gooien en smeet deze per ongeluk in het gezicht van een tegenstander…
Tim van Loon eerder op de dag verloor met de 17-1?
Thomas van de 17-1 kwam i.p.v. Wessel van de 17-1 maar niet in mocht vallen van de scheidsrechter?
Ralph de beste vlagger van de twee was?
Bram in de rust weg moest, want hij moest naar Excelsior – RKC?
Rowan voor het eerst sinds 22 april 2023 weer plaatsnam op de bank op het hoofdveld?
Timo al voorspelde dat het een verschrikkelijke wedstrijd zou worden?
Robbie flink kan puzzelen deze week met alle afwezigen komende week?