Belangrijke overwinning biedt nog veel mogelijkheden

DBN'22 1
03-03-2024
1 - 4

Vandaag stond de voorlaatste wedstrijdronde van de tweede periode op het programma. In ’s-Hertogenbosch moest gewonnen worden om uitzicht te houden op een eerste mooie prijs van dit seizoen. Dat de spelers van dit belang doordrongen waren bleek vanaf de aftrap. RKDVC probeerde de aanval te zoeken. Hierbij werd veelvuldig teruggevallen op de lange bal. Hoewel de uitvoering in het begin enigszins te gehaast was leverde het toch enkele kansen op . In de 10de minuut passte Roy Lamers op spits Pim van Hulten. Echter het schot van Pim werd nog gekeerd. Negen minuten later was het dan wel raak. Nu kreeg Pim de voorzet van Thijs Lammers. Als een echte spits legde pim nu de bal prima in het Bossche doel, 0-1. Hierna kon RKDVC een groot speloverwicht uitbouwen. Nadat RKDVC enkele doelmogelijkheden onbenut liet werd in de 40ste minuut dit overwicht uitgedrukt in een tweede treffer. Ingmar Voorhaar profiteerde optimaal van een verdedigingsfout en scoorde de 0-2. Nog voorrust, in de blessuretijd, was het opnieuw Ingmar die na goed doorzetten de marge op drie doelpunten kon brengen, 0-3 .

Ook in de tweede helft bepaalde RKDVC het spel. Dit leverde enkele mooie doelkansen op. Echter pech stond meerdere treffers vooralsnog in de weg, Kort na rust was het Pim die een lage schuiver juist naast zag gaan. En 10 minuten later zag Sam Pietersen een afstandsschot juist naast het doel gaan. Hiertegenover stelde de gastheren bitter weinig. Toch zou Kay Huijgens in de 64ste minuut voor de aansluitingstreffer tekenen. Na een fraaie pass over links kon hij na een korte slalom de 1-3 aantekenen. Enkele minuten later moest Bas Verhoeven reddend optreden. Met een kopbal keerde hij een zekere treffer na een vrije trap. Hoewel hij met hoofdpin het veld moest verlaten zorgde hij wel dat DBN niet terug in de wedstrijd zou komen. De spanning was geheel weg nadat Daan Lucas in de 73ste minuut een uittrap van de Bossche doelman waarna de bal het Bossche doel zou in gaan, 1-4. Hierna probeerde beide ploegen nog wel, maar verder veranderde er niets meer aan de stand.

Komende week beslissing in tweede periode
Komende zondag moet RKDVC thuis aantreden tegen EVVC. RKDVC moet tegen deze subtopper beslist winnen om de tweede periode te kunnen winnen. Hierbij RKDVC wel afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd in Nieuwkuijk tegen DSC. DSC is momenteel leider in de tweede periode. De Kerkdrielenaren hebben een punt meer dan RKDVC. Mochten zij gelijkspelen of verliezen en RKDVC weet de wedstrijd tegen EVVC te winnen dan zou de tweede periode gewonnen worden.

Opstelling:                Wessel van Esch, Bas Verhoeven (Tycho van der Velden 70ste), Damian van Bijnen, Nick Pelle, Roy Lamers, Ingmar voorhaar (Yuri Houtriet 60ste), Thijs Lammers, Colin Smits (Kyan Cordes 29ste), Sam Pietersen, Pim van Hulten (Daan Lucas 60ste), Jasper Liefting (Giel Brandts 70ste)
Scoreverloop:            0 – 1 Pim van Hulten 16de min.
                                     0 – 2 Ingmar Voorhaar 43ste min.
                                     0 – 3 Ingmar Voorhaar 45ste min.
                                     1 – 3 Kay Huijgens 64ste min.
                                     1 – 4 Daan Lucas 73ste min.