Terecht gelijkspel in een matte wedstrijd

SCG'18 1
07-04-2024
1 - 1

Op een zonnige zondag stonden de nummers 2 en 3 in de competitie tegen elkaar op het kunstgras van SCG in Sint Michelsgestel. Het was vandaag ook de 80e verjaardag van Harry Verhoeven, onze trouwe supporter. Hij is door vele aanwezigen vandaag gefeliciteerd en mocht nog een cadeau in ontvangst nemen van RKDVC 1.
SCG’18 nam de aftrap in de 1e helft. In de eerste aanval krijgt SCG’18 na precies 35 seconden al een eerste mogelijkheid door wat onhandig uitverdedigen van de RKDVC achterhoede. Gelukkig werd de bal corner gewerkt en deze leverde vervolgens geen mogelijkheid op voor SCG’18. RKDVC was afwachtend in het begin en liet het initiatief bij SCG’18. In de 3e minuut moest Wessel zich heel lang uitrekken om de bal nog net naast te tikken. RKDVC was dus gewaarschuwd. Echter de corner die daarna genomen mocht worden, kwam in de kluts voor het doel van Wessel van Esch en deze werd wat ongelukkig in het eigen doel getikt. 1-0 achter dus. De eerste tegenstoot kwam 3 minuten daarna. Simon van der Werff kwam dichtbij het doel van SCG’18 maar kon de bal niet snel genoeg voor zijn voeten krijgen waardoor de keeper de bal snel van hem afpakte. Na een kwartier spelen begon RKDVC wat meer initiatief te tonen en kon meer op de helft van SGC’18 gaan spelen. Het leverde helaas geen kansrijke momenten op en het scorebord bleef op 1-0 staan. De rest van de 1e helft bleef dit ook het beeld. Soms had SCG’18 wat meer initiatief en soms was RKDVC meer leidend. Maar beide speelde niet overtuigend en het leverde ook geen echte kansen op.

RKDVC trapte af voor de tweede helft. Het begin was voor RKDVC. Dit leverde in de 47e minuut aan de linkerzijde een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied. Sam Pietersen nam deze. De bal kreeg onvoldoende hoogte en kwam daardoor tegen een SCG’18 speler aan. De terechte gelijkmaker kwam 6 minuten later. Weer kwam de aanval vanaf de linkerkant. Daan Lucas kwam mooi inlopen en kon de bal goed aannemen en deze voorbij de keeper in het doel schieten. Dit gaf RKDVC extra inspiratie om door te zetten voor de 1-2. Echter kwam deze helaas niet. Het warme weer begon ook al zijn tol te eisen. Ondanks de drinkpauzes moest Sam gewisseld worden voor Goof van Bokhoven i.v.m. kramp. In de 76e minuut kreeg RKDVC nog een vrije trap op ca 20 meter van het doel. De door Roy Lamers genomen vrije trap leverde helaas niets op. In het laatste kwartier was SCG’18 gemiddeld net iets sterker. Ze creëerde niet echte grote kansen, maar ze konden toch wel een paar schoten op het doel plaatsen. Voor deze toeschouwer was het toch wel een beetje spannend want een doelpunt in laatste gedeelte van de wedstrijd betekende geen punten naar Drunen. Maar ook RKDVC kreeg in de 90e minuut nog een aardige kans. Invaller Tygo van Helvoirt kon uit een aanval van de linkerflank nog een mooi schot op het doel plaatsen. Alleen was deze net te hoog om in de touwen achter de keeper te komen. Niet lang daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af. De eindstand van 1-1 was een terechte uitslag gezien het gehele wedstrijdbeeld. Doordat Margriet heeft gewonnen staat deze nu 1 punt boven RKDVC

Opstelling                 Wessel van Esch, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Nick Pelle (79e minuut Tycho van der Velden), Roy Lamers, Thijs Lammers (86e minuut Tygo van Helvoirt), Kyan Cordes (46e minuut, Daan Lucas), Giel Brandts, Sam Pietersen (70e minuut, Goof van Bokhoven), Simon van der Werff en Yuri Houtriet.

Scoreverloop              1 - 0 Eigen doelpunt – 3e minuut
                                      1 - 1 Daan Lucas – 53e minuut

Toeschouwers: ca 150.