Nieuwkuijk 1
RKDVC 1
25-02-2024
2 - 2

Op een sfeervol hoofdveld van onze buurman stond de derby op het programma. Een wedstrijd niet alleen tussen buren, maar ook een duel tussen twee ploegen in vorm. Nieuwkuijk ving deze wedstrijd aan als koploper in het klassement, RKDVC was de koploper in de periodestand. De ploeg die deze wedstrijd won deed sowieso goede zaken. Maar verlies wilde beide ploegen zeker voorkomen. Immers beide ploegen hielden dan de kansen nog in eigen hand. Dat de belangen zo groot waren, was ook een de publieke belangstelling te zien. Zeker 700 supporters omringde het veld.

Vanaf de aftrap werd iedereen meteen verrast met een snelle aanval van RKDVC. Binnen enkele seconden mocht RKDVC op een kansrijke positie een vrije trap nemen. Sam Pietersen legde de bal fraai neer bij spits Pim van Hulten. Pim schoot hierop de bal snoeihard in het doel van Nieuwkuijk. 0-1 binnen een minuut was de inleiding tot een waar spektakelstuk. Beide ploegen speelde vol voor de overwinning. Nieuwkuijk probeerde met veel druk naar voren de defensie van RKDVC onder druk te zetten. RKDVC probeerde het gevaar op te zoeken middels vlijmscherpe uitbraken. Tot de 27ste minuut waren het de verdedigingen die sterk overeind bleven. In die minuut kwam de altijd gevaarlijke Brent de Wijs na een snelle uitbraak vrij voor het Drunense doel te staan. Heel eenvoudig zorgde hij met een intikker voor de 1-1 stand. Ook hierna veranderde er niet veel aan de speelwijze van beide teams. Uiteindelijk zouden de verdedigingen van beide ploegen de gelijke stand relatief eenvoudig mee de rust in nemen.

Ook in de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Ondanks dat de verdedigingen beide sterk speelden was het spel voor de beide supportersscharen goed te verteren. Met snel combinatiespel, verzorgd voetbal, probeerden de beide ploegen tot gevaarlijke aanvallen te komen. Maar bij de meeste aanvallen stuitte men op de verdediging. Toch kwam in de 59ste minuut Nieuwkuijk op een 2-1 voorsprong. Na een snel uitgevoerde counter kon de bal vanaf de achterlijn afgelegd worden op Brent de Wijs. Brent legde het projectiel opnieuw eenvoudig in het Drunense doel. Vanaf dat moment veranderde het spel wel. Nu was het RKDVC dat meer druk naar voren zette en probeerde Nieuwkuijk gevaarlijk te worden met snelle uitbraken. In de 76ste minuut mocht RKDVC een hoekschop nemen. Hieruit werd de bal bij de tweede paal neergelegd. De kopbal van Damian van Bijnen, die hieruit volgde, zou via het lichaam van een Nieuwkuijkse verdediger de doellijn passeren. Zelfs een uiterste inspanning in het doel van een Nieuwkuijkse verdediger kon niet voorkomen dat de gelijkmaker, 2-2, op het scorebord kon worden genoteerd. Na deze treffer veranderde er niets meer in de score. Dit ondanks de pogingen van beide ploegen om alsnog de winnende treffer te scoren.

Met de gelijke stand konden beide ploegen goed leven. Komende week moet RKDVC in Den Bosch op bezoek bij de hekkensluiter van deze competitie, DBN’22. En hoewel de Bossche fusieclub er in de stand niet al te best voorstaat mag deze ploeg beslist niet onderschat worden. De Bosschenaren kennende mag een 100% inzet verwacht worden om een bijna zeker lijkende degradatie te voorkomen.

Opstelling:            Wessel van Esch, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Nick Pelle, Roy Lamers (Yuri Houtriet 77ste), Kyan Cordes (Thijs Lammers 45ste), Colin Smits, Sam Pietersen, Simon van der Werff, Pim van Hulten, Jasper Liefting (Celal Can Aydin 84ste)
Scoreverloop:        0 – 1 Pim van Hulten 1ste min.
                                 1 – 1 Brent de Wijs 27ste min.
                                 2 – 1 Brent de Wijs 59ste min.
                                 2 – 2 Eigen doelpunt 76ste min.