JO8-2 knokt zich naar winst en worstenbrood

Sarto JO8-2
RKDVC JO8-2
16-03-2024
3-4

Tegen een sterke tegenstander boekte de JO8-2 van RKDVC zaterdag een heel knap resultaat. De uitwedstrijd tegen Sarto JO8-2 eindigde in een 3-4 overwinning.

Tegen Sarto moest JO8-2 het helaas doen zonder de zieke Mikail. Guilherme was ook niet helemaal fit, hij was vrijdag hard op zijn neus gevallen. Maar met een flinke pleister op zijn neus kon hij gelukkig toch meespelen. Zonder wissels begon RKDVC dus aan de belangrijke wedstrijd, al stond Dennis voor noodgevallen als reserve paraat langs de lijn.

RKDVC had er zin in, vooral ook omdat Floris vertelde dat zijn moeder het hele team op worstenbroodjes zou trakteren als ze zouden winnen. Of Leonie daar zelf ook van op de hoogte was is niet helemaal duidelijk, maar het bleek voor de kinderen een prima motivatie. Al snel bleek dat de JO8-2 van Sarto heel goed kon voetballen, maar RKDVC knokte voor iedere bal. De beste kansen waren voor Sarto, maar de eerste schoten gingen allemaal net naast of werden gestopt door keeper Floris. Met een mooie uittrap stond Floris daarna aan de basis van de 0-1. Hij bereikte Elijah, die de bal keurig breed legde op Thies. Thies tikte de bal in.

Tegen de verhouding in stond RKDVC dus ineens op voorsprong. Het werd zelfs ook 0-2, want Elijah knalde een vrije trap in 1 keer in het doel. Vlak voor rust kreeg Sarto ook loon naar werken. De thuisploeg scoorde een mooi doelpunt, waardoor de ruststand 1-2 was.

RKDVC had het lastig, maar speelde zich in het derde kwart goed onder de druk van Sarto uit. Guilherme stond geweldig te verdedigen en ook Steven en Tygo haalden veel belangrijke ballen weg. Uit een snelle uitbraak scoorde Elijah met een knap schot de 1-3, even later werd het zelfs 1-4. Floris leek te scoren, maar zijn bal rolde tegen de bal. Elijah lette goed op en tikte de vierde RKDVC-goal binnen. Hoewel Sarto nog steeds veel de bal had, deed RKDVC precies wat het moest doen: heel goed verdedigen en de ballen voorin erin knallen. Toch werd het vlak voor de laatste drinkpauze nog 2-4, door een mooie vrije trap van Sarto.

In het laatste kwart kon RKDVC de worstenbroodjes bijna ruiken. Het werd vlak voor tijd nog wel 3-4, maar JO8-2 liet zich de worst niet meer van het brood eten. Na een paar heel spannende laatste minuten floot de scheidsrechter af en had RKDVC de winst binnen!

Een zeer knappe teamprestatie van JO8-2. Iedereen knokte voor iedere bal en bleef elkaar helpen. Hoewel de tegenstander meer de bal had, en vaker op doel schoot, wist RKDVC overeind te blijven. Dat werd gevierd met een welverdiende schaal worstenbrood!