JO8-2 buigt achterstand in slotfase om in winst

RKDVC JO8-2
ZIGO JO8-1
20-04-2024
7-6

Voor JO8-2 begon de meivakantie feestelijk. De thuiswedstrijd tegen ZIGO eindigde zaterdag in een mooie (en verrassende) overwinning: 7-6.

Het was de tweede keer dit seizoen dat de JO8-2 van RKDVC het moest opnemen tegen ZIGO JO8-1. In oktober eindigde de eerste wedstrijd tussen beide teams in maar liefst 3-14 voor het team uit Tilburg. Dat was toen nog een wedstrijd in de tweede klasse.

De ruime nederlaag van oktober beloofde niet veel goeds voor deze tweede onderlinge wedstrijd, ditmaal in de eerste klasse, maar de JO8-2 van RKDVC is sinds oktober ontzettend gegroeid. Dat bleek ook nu weer, want het werd een totaal andere wedstrijd dan een half jaar geleden. Guilherme was er ditmaal helaas niet bij, voor hem in de plaats deed Liam mee.

Vanaf de aftrap waren beide teams aan elkaar gewaagd. ZIGO was een voetballend sterke ploeg en speelde de bal heel makkelijk rond. Maar RKDVC stond verdedigend goed, onderschepte veel passes en was aanvallend messcherp. Al snel zorgde Elijah voor de 1-0, door een verre uittrap van keeper Floris in één keer binnen te poeieren. Toch was de stand bij de eerste drinkpauze 1-2, na twee prima goals van de bezoekers uit Tilburg.

Na deze eerste pauze ging de wedstrijd continu op een neer. Met een keurig schot in de korte hoek scoorde Mikail de 2-2, maar niet veel later maakte ZIGO de 2-3. En toen Liam na een goede interceptie van Steven de 3-3 binnen knalde, antwoordde ZIGO ook meteen. Zo was de ruststand 3-4 in het voordeel van de bezoekers. En in het derde kwart gebeurde tot tweemaal toe hetzelfde: nadat RKDVC gelijkmaakte (eerst via Floris, daarna via Liam), scoorde ZIGO weer. Met nog tien minuten te spelen was het 5-6.

ZIGO had de hele wedstrijd de overhand, maar RKDVC gaf niet op en bleef knokken. Dat leverde uiteindelijk nog de volle winst op, want in het laatste kwart kantelde de partij. Dankzij twee goede goals van Tygo boog RKDVC de 5-6 achterstand om in een 7-6 overwinning. Een heel knappe zege van de talentjes uit Drunen!