Gelijkspel geeft juiste krachtverhouding het best weer

Margriet 1
28-04-2024
1 - 1

Afgelopen zondag mocht RKDVC Margriet uit Oss ontvangen. Een wedstrijd tussen twee ploegen die strijden in de subtop van het klassement. RKDVC is reeds verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Voor de Osse gasten geldt dat nog niet. Zij zijn in een boeiende strijd verwikkeld met onze buren uit Haarsteeg om te bepalen welke ploeg als derde ploeg uit onze klasse aan de nacompetitie mag gaan deelnemen.

De wedstrijd van vandaag had dus vooraf al veel ingrediënten voor een mooie strijd. Echter door de sterke zuiden wind werden de voetballers van beide ploegen zwaar gehinderd worden om hun beste kunne te zien. RKDVC had de sterke wind de eerste helft in de rug. Het gevolg was dat RKDVC maar uiterste zelden tot een goed uitgevoerde aanval kon komen. Controle over een voorwaartse pass was bijna onmogelijk. Margriet kon daartegenover wel enkele fraai opgezette aanvallen zetten. In de 23ste minuut waren zij zelfs het dichtst bij de openingstreffer. Na een fraai opgezette aanval zag Nick van Oorschot zijn inzet juist naast gaan. In de 42ste minuut waren de Ossenaren opnieuw dicht bij een treffer. Na een aanval kregen zij meerdere mogelijkheden. Bij de laatste was het Damian van Bijnen die de bal op de lijn uit het doel kon werken.

De tweede helft was het Margriet die de harde wind in de rug had. Voor RKDVC betekende dat zij nu meer verzorgd tot het opzetten van aanvallen kon komen. In de 53ste minuut kreeg het zelfs de meest uitgelezen kans om de openingstreffer te laten noteren. Immers na een aanval kon Ingmar Voorhaar aangespeeld worden. In het strafschop zou er, in ieder geval volgens de uitmuntend fluitende scheidsrechter Jeroen Quinten, een overtreding tegen hem worden gemaakt. Damian van Bijnen nam de strafschop zo beheerst dat de doelman van de Ossenaren volledig kansloos was, 1-0. Lang mocht RKDVC niet van de voorsprong genieten. Immers twee minuten later scoorde Agonis Hoti de 1-1. Na een goed uitgevoerde counter over de vleugel hoefde hij de bal slechts binnen te schuiven. Hierna kreeg met name de thuisploeg nog enkele mooie doelmogelijkheden. In de 59ste minuut zou Daan Lucas zijn inzet juist voorlangs gaan. In de 81ste minuut was Kyan Cordes dicht bij een treffer. Echter de Osse doelman, Jurre van den Akker, wist de bal nog heel knap uit de bovenhoek van zijn doel te tikken. En in de 86ste minuut was opnieuw Daan dicht bij een treffer. Na een hoekschop kopte hij echter de bal zomaar in de handen van de Osse doelman.

Al met al kregen de toeschouwers een leuke en bekijkenswaardige wedstrijd voorgeschoteld. Het gelijke spel moest door beide ploegen met tevredenheid worden geaccepteerd. Voor RKDVC staat het vervolg van de competitie in het teken om zo hoog mogelijk te eindigen. Immers bepaald de positie in het klassement wanneer en waar men in de nacompetitie instroomt. De laagst eindigende periode kampioen moet vier wedstrijden spelen en de hoogst eindigende slechts drie en speelt al haar wedstrijden in eigen huis.

Opstelling:              Wessel van Esch, Tycho van der Velden, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Roy Lamers (Sam Pietersen 72ste), Daan Lucas, Thijs Lammers (Ingmar Voorhaar 45ste), Kyan Cordes, Colin Smits (Brian van den Boogaard 82ste), Yuri Houtriet (Goof van Bokhoven 82ste), Jasper Liefting
Scoreverloop:          1 – 0 Damian van Bijnen (53ste) penalty
                                  1 – 1 Agonis Hoti (55ste)