JO8-2 wint eerste wedstrijd in eerste klasse

RKDVC JO8-2
Uno Animo JO8-1
06-04-2024
3-2

Het debuut van RKDVC JO8-2 in de eerste klasse is heel goed verlopen. De thuiswedstrijd tegen Uno Animo JO8-1 eindigde op deze zonnige zaterdag in een 3-2 overwinning.

In de vorige competitie werd JO8-2 kampioen van de tweede klasse. Daarom speelt het in de laatste competitie van dit seizoen een niveau hoger. Een mooie uitdaging, maar JO8-2 trok de lijn van de vorige competitie mooi door. Vanaf de eerste minuut stond de organisatie prima en werd er heel goed samen verdedigd. En voorin was JO8-2 heel effectief.

Tegen Uno Animo stond het binnen vijf minuten al 2-0. Eerst tikte spits Guilherme de bal goed binnen na een prima actie van Floris, daarna knalde Mikail de bal in de bovenhoek. Daarna kwam Uno Animo beter in het spel. Nog voor het eind van het eerste kwart bracht Uno Animo met een mooi uitgespeelde aanval de spanning terug in de wedstrijd: 2-1.

In het tweede kwart kregen de bezoekers nog wat kansjes, maar Steven stond prima te keepen en zorgde ervoor dat RKDVC de 2-1 voorsprong behield tot de rust. Namens RKDVC raakte Guilherme nog de paal. Na de pauze wisselden Guilherme en Steven van positie: Steven kwam voorin te staan, Guilherme ging keepen. Ook de middenvelders en verdedigers ruilden van plek.

Ook in de nieuwe samenstelling bleef RKDVC prima spelen. Met een hard schot in de korte hoek maakte Mikail er zelfs 3-1 van. De mooiste aanval van de dag moest toen nog komen. Keeper Guilherme speelde Floris aan, die spits Steven bereikte. Steven gaf de bal mee aan de opkomende Elijah. De prachtige aanval verdiende een doelpunt, maar helaas ging het mooie schot van Elijah net over. Na het derde kwart was de stand dus 3-1.

In het vierde kwart werd Uno Animo weer wat sterker. Omdat Thies en Tygo uitstekend stonden te verdedigen en Guilherme een paar mooie ballen tegenhield, hield RKDVC de 3-1 voorsprong lang vast. Vlak voor tijd maakten de bezoekers uit Loon op Zand toch nog de 3-2. Bijna werd het daarna nog gelijk, maar RKDVC haalde de winst binnen. Een mooie start dus in de eerste klasse!