JO8-2 kampioen van de tweede klasse!

www.rkdvc.nl
RKDVC JO8-2
JEKA JO8-3
23-03-2024
6-4

Het is JO8-2 gelukt: ze zijn kampioen geworden! In de laatste wedstrijd van de competitie werd JEKA met 6-4 verslagen. Met zes overwinningen in zeven wedstrijden is RKDVC daarmee de dik verdiende kampioen van de tweede klasse.

Na de zwaarbevochten overwinning tegen Sarto vorige week (3-4), kon JO8-2 op eigen veld kampioen worden. De tegenstander in de laatste wedstrijd van de competitie was JEKA uit Breda. RKDVC had er zin in en leek weinig last te hebben van spanning. De talenten uit Drunen begonnen heel sterk aan de wedstrijd. Dat had meteen resultaat: na een prima intrap van Steven maakte Guilherme de 1-0, even later knalde Elijah de 2-0 in de kruising.

JEKA kwam terug tot 2-1, maar RKDVC zette door. Door een mooi doelpunt van Steven was de stand bij de eerste drinkpauze 3-1 in het voordeel van de thuisploeg.

In het tweede kwart leek RKDVC de partij te beslissen. Floris scoorde met een goed schot in de verre hoek en Thies tikte met zijn bovenlichaam een mooi genomen hoekschop van Guilherme erin. Tussendoor scoorde ook JEKA nog een keer, maar door de 5-2 ruststand leek het kampioenschap bijna binnen voor RKDVC. Toch werd het nog spannend.

Na de pauze kwam JEKA namelijk terug in de wedstrijd. Iets te veel spelers van RKDVC stonden iets te ver naar voren, in de hoop nog een doelpuntje te maken. Daardoor was de organisatie soms even weg. JEKA profiteerde en kwam terug van 5-2 tot 5-4. Tussendoor had RKDVC-keeper Tygo een paar knappe ballen uit zijn doel gehouden.

Met nog tien minuten te spelen moest RKDVC vol aan de bak om de voorsprong vast te houden. Dat lukte. Na goed doorzetten van Floris en Thies tikte een speler van JEKA de bal in eigen doel: 6-4. Dit doelpunt zorgde voor een enorme vreugde op het veld en bij het massaal toegestroomde publiek, waar de spanning inmiddels ook opgelopen was. Na deze goal kwam RKDVC niet meer in de problemen. Elijah, Thies en Mikail was nog dicht bij een doelpunt, maar het bleef 6-4. En dus kon na het laatste fluitsignaal het feest losbarsten! RKDVC JO8-2 was kampioen!

Het mooiste aan het kampioenschap is dat JO8-2 het echt als team gedaan heeft. Iedereen bleef knokken, alle kindjes leverden met doelpunten, voorzetten of goede verdedigende acties een belangrijke bijdrage. Het is een titel én team om trots op te zijn!

Uitslag RKDVC – JEKA: 6-4

Doelpunten RKDVC: Guilherme, Elijah, Steven, Floris, Thies en een eigen doelpunt van JEKA

Keeper eerste helft: Mikail
Keeper tweede helft: Tygo
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven