JO8-2 in nieuwe shirts naar mooie overwinning

RKDVC JO8-2
OVC'26 JO8-1
09-03-2024
6-1

Het was zaterdag een mooie ochtend voor JO8-2: in gloednieuwe shirts boekten de talentjes van RKDVC een heel mooie overwinning op de JO8-1 van OVC’26: 6-1.

De ochtend begon stralend voor JO8-2. Niet alleen scheen de zon, maar ze mochten ook voor het eerst voetballen in hun nieuwe shirts. Daardoor glommen de kindjes van trots! De nieuwe shirts zijn gesponsord door EK Afbouw, Telcom Coskun, Arno van den Dungen en Belisol, waarvoor grote dank!

Met OVC trof JO8-2 een fysiek sterke tegenstander. Dat was in het begin even wennen. OVC speelde sportief, maar RKDVC keek een beetje op tegen de grotere kindjes. Dat was even spannend, maar Floris zette JO8-2 op het goede spoor door van grote afstand knap raak te schieten: 1-0.

In het tweede kwart kreeg RKDVC meer grip op de wedstrijd. JO8-2 ging stoer de duels aan en kwam er voetballend steeds beter uit. Uit een perfect genomen hoekschop van Elijah tikte Steven de verdiende 2-0 binnen. Dat was ook de ruststand.

Na de rust bracht OVC de spanning terug in de wedstrijd, 2-1. RKDVC had het eventjes moeilijk, maar scoorde op een heel goed moment. Guilherme tikte op onnavolgbare wijze een geweldige voorzet van Floris bij de tweede paal binnen. Omdat keeper Elijah een paar knappe reddingen in huis had, was de stand bij de laatste drinkpauze 3-1 in het voordeel van RKDVC.

Het leken nog tien spannende minuten te gaan worden, maar RKDVC speelde de partij goed uit. De verdediging van JO8-2, die na rust bestond uit Tygo en Thies, gaf niets weg. Bovendien liep het voorin als een trein. Steven zorgde met een prima schot voor de 4-1 en stond even later ook aan de basis van de vijfde goal: hij zette goed door tussen twee tegenstanders, waarna Mikail de bal over kon nemen. Hij liep samen met Guilherme naar de keeper van OVC en maakte het keurig af: 5-1. In de laatste seconde van de wedstrijd werd het zelfs 6-1. Opnieuw was het Mikail die scoorde, hij knalde de bal van dichtbij keihard tegen de touwen.

Na afloop gingen de spelertjes uiteraard trots op de foto, met hun nieuwe shirts!

Eindstand: 6-1
Doelpunten RKDVC: Floris, Guilherme, Steven (2) en Mikail (2)

Keeper eerste helft: Guilherme
Keeper tweede helft: Elijah