Sterk SC ’t Zand maatje te groot voor JO8-2

SC 't Zand JO8-1
RKDVC JO8-2
13-04-2024
8-2

De JO8-2 van RKDVC maakte zaterdag kennis met een hoger niveau. Tegen de JO8-1 van SC ’t Zand uit Tilburg kwamen de talentjes uit Drunen duidelijk tekort: 8-2.

Met JO8-1 van SC ’t Zand trof RKDVC een sterke tegenstander. De ploeg uit Tilburg speelde voor de kerst nog in de Hoofdklasse, terwijl JO8-2 van RKDVC afkomstig is uit de tweede klasse.

Dat verschil was vooral in de eerste helft goed te zien. De spelertjes van ’t Zand speelden heel goed over en het tempo lag een stukje hoger dan de JO8-2 van RKDVC gewend was. Daardoor kwamen ze verdedigend vaak een stapje te laat. De thuisploeg maakte een paar heel mooie doelpunten. Tussendoor deed Elijah met een knap doelpunt iets terug namens RKDVC, maar bij rust stond het al 6-1.

Maar JO8-2 leerde snel. Na rust was het ineens een heel andere wedstrijd. Verdedigend stond RKDVC goed en er kwamen ook kansen. Thies schoot net naast, een vliegende kopbal van Steven uit een hoekschop van Guilherme vloog net over. Mikail scoorde wel, met een mooi laag schot in de hoek. SC ’t Zand scoorde ook nog twee keer, maar beide teams waren in de tweede helft gelijkwaardig.

De wedstrijd eindigde in 8-2. Een ruime nederlaag, maar RKDVC JO8-2 kan trots zijn. Het bleef goed voetballen, gaf nooit op en pikte snel aan bij het hogere niveau. Dat hoge niveau haalde RKDVC ook bij het penaltyschieten, maar dan letterlijk. Maar liefst drie spelers van JO8-2 knalden hun bal namelijk keihard op de lat!