FC Drunen 3
17-11-2013
5-4

Scheidsrechter:   Vermeegen, L
Vooraf was al duidelijk dat de 3 punten in Drunen bleven. Maar aan welke kant van Hoge Schijf? We mochten FC Drunen ontvangen op grasveld nummer 3. Door het weer bleek het een erg zwaar veld te zijn. FC Drunen begon ijzersterk aan de wedstrijd. De eerste 20 minuten kon de plaatselijke FC volledig losgaan. Diverse malen werd doelman Tom Achtereekte en zijn verdediging getest. De technische spitsen wisten het onze verdediging lastig te maken, Maar onder leiding van Martijn van Nunen werd er geen tegentreffer geïncasseerd. De eerste beste mogelijkheid werd direct benut door RKDVC. Wouter van Driel wist doelman Tom Welts te omspelen en werkte vervolgens netjes af. Lang konden we niet genieten van deze voorsprong. FC Drunen kwam binnen 2 minuten al weer gelijk. RKDVC was niet van slag en ging op aanvalstoer. Wouter van Driel kon op een prima lange bal mooi breed leggen op Ronald Humberto van Beers die al een seconde of 12 boven de grassprieten zweefde. Nog voordat hij de grond raakte, belandde de bal op zijn hoofd. Een soort Pix kopbal, maar dan als snoekduik. Wel effectief. Met een 2-1 voorsprong wist Serge Dumoulin de score op fraaie wijze uit te bereiden. Vanaf een meter of 30 zag hij keeper Tom Beats ver voor zijn doel staan. Met een gericht afstandsschot tekende hij aan voor 3-1. Nog voor rust werd de score vergroot naar 4-1. Wederom was het Wouter van Driel die met een mooi schot in de verre hoek de ruststand op 4-1 bracht. Zoals wel vaker met een dergelijke voorsprong werd het OJC debacle naar boven gehaald. Daar zijn we zelfs met 4 doelpunten verschil de rust ingegaan. Zoals u wellicht begrijpt kwam FC Drunen terug in de wedstrijd. Onder andere 2 schitterende doelpunten en een penalty van FC Drunen werd de stand weer in evenwicht gebracht. 4-4. We mochten nog van geluk spreken dat een vermeende handsbal niet tot penalty werd gepromoveerd. Aan de andere kant werd een soortgelijke situatie wel bestraft met een 11-meter trap. Ondanks de protesten van FC Drunen, bleek in de evaluatie van RKDVC dat het wel degelijk een terechte strafschop was voor RKDVC en dat de vermeende handsbal van RKDVC op juiste wijze werd ingeschat door de scheidsrechter van dienst. Stefan Ritzerfeld eiste de bal op en schoot onberispelijk 1,5 meter van de kruising vandaan, net door de handen van de goalie. De laatste 10 minuten waren erg spannend. Een enkeling in de verdediging ging voor alles of niets. Dit resulteerde in een paar flinke ingrepen die net binnen de perken leven.

Een zware pot vandaag, maar met resultaat!

Gefeliciteerd aan alle senioren deze zondag. Zij gingen er allemaal vandoor met 3 punten. Helaas voor het vrouwenteam moesten zij de 3 punten meegeven aan haar tegenstander.