Berkdijk 2
01-12-2013
3-0

Scheidsrechter:   Vermeegen, H
Een historische dag op het sportpark van RKDVC. De spits van naam en faam, heeft vandaag dan eindelijk zijn 1e competitiedoelpunt gemaakt. Jeroen van Bokhoven scoorde in het thuisduel tegen Berkdijk de 3-0. "De druk is er af", aldus de gevierde man. Eerlijk is eerlijk, Jeroen had vandaag al eerder zijn doelpunt kunnen scoren. Zoals zo vaak dit seizoen lieten we een groot aantal kansen in de wedstrijd onbenut. In de 1e helft waren er 5 scoringskansen voor RKDVC. Slechts 1 daarvan werd in een doelpunt omgezet door Oscar Wientjens. Door de minimale marge was er voor Berkdijk nog genoeg om voor te strijden. Enkele spelers van de gasten sloegen hierin door. De dienstdoende scheidsrechter heeft in de 2e helft de nodige gele(1x Berkdijk, 1x DVC) en rode kaarten(2x Berkdijk) uit moeten delen. Hierdoor werd het gedurende de 2e helft 1 groot kansenfestival. Wederom werden de kansen gemist. Toen er ook nog hakjes en andere tierelanteintjes werden toegepast in de vijandelijke 16, leidde het zelfs tot enige irritatie in de ploeg. Berkdijk kon, mede door de nummerieke minderheid, niet gevaarlijk worden. Uiteindelijk liep RKDVC toch uit, door treffers van Peter en dus van Jeroen: 3-0. Bij de 3e goal werd assistkoning Dennis fors onderuit geveegd, waarna de scheidsrechter verstandig voor het laatst op zijn fluitje blies.
Volgende week ontvangen wij hoogvlieger SC Elshout. Met deze opponent is nog een appeltje te schillen, in Elshout werd namelijk 2-1 verloren.