RKDVC 1 loopt tegen eerste nederlaag seizoen op.

RKDVC 1
Boxtel 1
01-12-2013
1-2

Op het sportpark van RKDVC moesten de Drunense lijsaanvoerder aantreden tegen de nummer twee uit de ranglijst. De ploeg uit Boxtel beschikt over een zeer ervaren ploeg. Verdedigend staat het als een huis en aanvallend beschikt het over twee scherprechters, Pascal van de Brand en Rick van Lier. Vooraf mocht dan ook op een goed treffen worden gehoopt. Voor de rust werd deze verwachting nog niet waargemaakt. De gasten speelden vanuit de verdediging en RKDVC kon hier amper openingen tot een kans creëren. Toch kregen beide ploegen enkele halve mogelijkheden. In de 30ste minuut was op hoekschop een kopbal bij de tweede paal van Nick van de Laar dicht bij een score. echter de bal passeerde de doellijn aan de verkeerde kant van de doelpaal. Negen minuten later was het wel raak. Na een verkeerde pass in de verdediging kon Pascal van de Brand de bal onderscheppen. De geboden kans liet hij niet onbenut en schoof de bal via de binnenkant van de paal binnen, 0-1. Na rust kreeg het publiek een meer attractieve wedstrijd voorgeschoteld. RKDVC ging steeds nadrukkelijker in de aanval. Dit resulteerde in de 68ste minuut in een prachtig doelpunt van Jorg van Ooijen. Op de rand van het strafschopgebied haalde hij perfect uit en krulde de bal fraai in de bovenhoek, 1-1. Hierna bleef RKDVC jagen op de voorsprong en volharde Boxtel middels goed uitgevoerde uitvallen het Drunense doel op te zoeken. Deze laatste tactiek bleek in de 76ste minuut tot een tweede Boxtels doelpunt te leiden. Rick van Lier werd keurig in de diepte aangespeeld. Hij omzeilde de Drunense doelman en legde de bal keurig binnen, 1-2. Voor RKDVC het signaal om een waar slotoffensief te openen. Dit leverde nog wel een treffer op, maar deze werd geannuleerd door de scheidsrechter. Nadat de bal voor het doel kwam wist in een kluwen van spelers Ruud van Son de bal binnen te tikken. Echter hierbij zou hij een overtreding gemaakt hebben.

Door deze nederlaag is DSC op vier verliespunten gekomen en komt Boxtel op 6 verliespunten. Omdat DSC een wedstrijd minder heeft gespeeld blijft Boxtel voorlopig tweede staan. Komende week moet RKDVC naar Waalwijk om daar de derby tegen Baardwijk te spelen. De Waalwijkers zijn op eigen veld zeer sterk en voor veel ploegen een onneembare vesting te zijn. RKDVC zal alles moeten geven om de punten mee naar Drunen te nemen