Baardwijk 2
15-12-2013
5-6

Scheidsrechter:   Vermeegen, L
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Bork op het programma. Het was de laatste wedstrijd voor de winterstop. Na een goed begin van het seizoen en een duidelijke overwinning op bork in de tweede wedstrijd verliep het tweede deel van het winter programma wat moeizamer. Toch stonden de mannen van 3 nog bovenaan met een mooie 5 punten voorsprong. Deze wedstrijd tegen Bork kon een mooie afsluiting zijn van de eerste seizoenshelft. We begonnen in ongeveer dezelfde opstelling als afgelopen wedstrijd tegen TSC, alleen SM was geblesseerd en is vervangen door JV. Hierdoor speelde we over het algemeen in een bekende formatie. Met veel snelheid voorin en een stugge verdediging. Dit moest net als in de eerste wedstrijd tegen Bork voor een mooie overwinning zorgen. In het begin van de wedstrijd was het aftasten en slordig veldspel wat de boventoon klonk. Maar uiteindelijk was het toch DVC die de eerste goede kansen kreeg. Het was niet goed voetbal maar toch zag het er naar uit dat we de betere ploeg op het veld waren. Maar uiteindelijk was het toch Bork die het eerste doelpunt op het scorebord zette. Dit ten ongenoegen van de DVC-ers. Uit een corner kon vrij worden ingekopt waarna in 3e instantie de bal binnengewerkt kon worden. DVC was wat ontgoocheld en wist niet zo goed om te gaan met het spel van vandaag. Dit doelpunt was het begin van een waar doelpuntenfestijn. Over en weer bleven kansen komen maar uiteindelijk was het weer Bork dat het netje wist te vinden. Hierna had DVC het geluk aan zijn zijde waardoor een handsbal omgezet werd in een pingel. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door LK. De aansluiting was er weer. Maar helaas niet voor lang. Doorlopen van een Bork speler op MJ zorgde voor een blessure van de doelman. Maar hier had Bork lak aan en schoot de bal van een meter of 35 in een leeg goal. Dit was een dubieus doelpunt maarja niks aan te doen. Gelukkig voor DVC wist men de aansluitingstreffer voor rust nog te forceren. Wederom was het LK die dankzij een pingel wist te scoren. Met een 2-3 stand werd de thee opgezocht. Helaas was de supporter even in de kantine een drankje wezen doen dus geen idee of er weer jassen uitgetrokken zijn in de rust of dat er aan andere dingen getrokken werd. Maar gelijk na rust leek DVC wakker en stond de 3-3 op het scorebord dankzij een schitterende treffer van MP. Maar helaas voor de mannen uit Drunen was dit 1 van de weinige hoogtepunten voor DVC want na twee keer knipperen met de ogen stond het ineens 3-5. Verder heb ik eigenlijk weinig te vertellen. De einduitslag was uiteindelijk 5-6 voor de mannen uit BORK. En voor DVC een wedstrijd om snel te vergeten. En in de winterstop de koppies weer dezelfde kant op te richten want er komt een lastige periode aan. Willen we het klassement zo houden zal er na de winterstop weer fris en fruitig gevoetbald moeten worden. Nu even rust en goed eten.