Potverdikkie een (Berk)dijk van een wedstrijd!

Berkdijk 4
RKDVC 10
19-01-2014
2-4

Goede middag beste lezer. Welkom bij (gelukkig natuurlijk) alweer het eerste verslag van RKDVC 10 voor dit nieuwe jaar. Laat ons dan ook beginnen met iedereen de beste wensen te wensen en dat 2014 een mooi, goed en vooral sportief jaar mag worden voor! En dat mooie daar starten we dan ook meteen mee, want ook in 2014 kunt u weer “genieten” van de altijd nutteloze verslagen van de sexy goden van het 10e.
Ook in het nieuwe jaar blijft de opzet voor het verslag hetzelfde en beginnen we dus eerst met een introductie van het 10e van RKDVC. Dit keer doen we dat met de melodie waar we het vorige jaar mee eindigde, namelijk “Oh Denneboom”; “Oh, DVC 10, Oh, DVC 10… Wat zijn je spelers leuk om te zien. Ik heb ze laatst op 't veld zien staan. Toen konden ze netjes je mannetje staan. Oh, DVC 10, Oh, DVC 10… Ook nog sexy goden bovendien!”
Nu we met deze mooie kerstintroductie in januari al gehad hebben, komt dan nu toch het wedstrijdverslag. Het was half 10 s’morgens en heel veel spelers van RKDVC 10, wel geteld 16, liepen het knolle veld van Berkdijk op voor de warming up. Met op zijn minst 5 brakke koppen en een paar blessuregevoelige spelers begonnen we met 11 man op het veld.
De wedstrijd zelf begonnen we echter niet fel. Het eerste kwartier was voor de thuisploeg uit Kaatsheuvel. IN dit kwartier creëerde Berkdijk heel veel zuivere kansen, maar die werden er vakkundig uitgehaald of onderschept door keeper Rob en de verdediging. Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van RKDVC. Iedereen deed zijn taak goed; het middenveld schakelde snel mee om, de verdediging verdedigde als een dolle en de spitsen bleven goed voorin hangen voor een eventuele counter. Het ging zelfs zo goed dat rechtshalf Sjors een mooi steek balletje wist te geven op Marijn, waarna Marijn helemaal vrijuit op de keeper van Berkdijk af kon lopen. Gelukkig hield hij het overzicht en passte de bal net voordat hij bij de keeper kwam op Tim (die mee aansloot naar voren vanaf het middenveld). Die werkte de bal keurig in de goal waardoor de 0-1 voorsprong een feit was.
Met de euforie nog in ons hoofd gingen we verder, maar door deze euforie werd het spel iets zwakker. Hiervan maakte Berkdijk goed gebruik en kon zo één keer doorstormen op goal, wat helaas de 1-1 tot gevolg had.
Voor de rust zou er echter nog een doelpunt vallen; namelijk die van Marijn namens RKDVC 10. En dit was me een prachtgoal; Frank opende de bal op Nick S op rechtvoor, die kaatste de bal meteen door naar Patrick, die kaatst hem terug op Nick S, waarna die hem weer in de loop meegeeft op Marijn. Marijn haalt uit en schiet de 1-2 voor RKDVC erin. En dit allemaal op 15 vierkante meter.
De eerste helft eindigde nog bijna met een gestaakte wedstrijd, toen de scheids van Berkdijk alle overtredingen alleen nog maar in het voordeel van Berkdijk gaf. De frustraties liepen hoog op en daarom heeft de scheids in de rust even met beide partijen een hartig woordje gesproken.
De tweede helft stond in het teken van Martijn! Hij scoorde zowel de 1-3 als de 1-4.
De 1-3 werd gemaakt doordat Patrick de bal op Martijn gaf en die de bal met de borst aannam en in de verre hoek wist te schieten met de volley. En de tweede goal van Martijn kwam vanuit de uittrap van Rob, waar een verdediger van Berkdijk niet meer bij kon (omdat Marijn hem bezighield). Martijn had zodoende vrij spel om op de keeper af te lopen en hield zijn hoofd koel; hij schoot beheerst de bal in de korte hoek.
Hoe komt dan de 2-4 hoor ik u denken. Nou dit kwam omdat Ruud, als linksback, een handsbal maakte in het penalty gebied. Hij werd namelijk neergehaald en lag op de grond, waarna een speler van Berkdijk hem tegen zijn hoofd aan zou schieten als hij niet zijn handen ervoor zou doen.
Ach, een kleine tegenvaller, maar de wedstrijd hebben we gewonnen! De eerste 3 punten van het nieuwe jaar zijn binnen! Dan komt nu toch aan al het moois een eind, want met dit wedstrijd verslag zijn we aan het einde gekomen van het eerste verslag van het jaar 2014. Maar natuurlijk niet voor de laatste wist-u-datjes van het jaar. Komen ze!

Wist u dat:
- Wij dit verslag het liefste weer op de eerste pagina’s van de DVC’er zien staan…
- U kunt uw voorkeur voor Man Of The Match sturen naar 06-42851921. Deze week is Tim Melis deze Man Of The Match. Dit omdat hij een goede wedstrijd heeft gevoetbald en natuurlijk de 1-0 heeft gescoord!!!
- Wij Mattijs Smit willen feliciteren met zijn dochter Emma!!!
- Lars Kieviets en Steven ten Cate heel graag vernoemd willen worden in een verslag en daarom hebben gevraagd of ze hier in het verslag mogen staan…
- Kerstelfen op school geen alfabet, maar een elfabet leren…
- Mensen die bang zijn voor de kerstman CLAUStrofobie hebben…
- Een boom versieren, maar geen ballen ervoor hebben niet grappig is…
- Een blondine met een kerstmuts op een ‘dom blondje’ noemen niet grappig is…
- Wij u uit willen nodigen voor de ‘Golden Oldies wedstrijd’ op zondag 26 januari: RKDVC 10 – RKDVC Veteranen…
- En dat wij natuurlijk iedereen veel succes willen wensen met het verzamelen van zijn of haar eigen voetbalplaatje bij de EMTE in Drunen namens:
Rob, Frank, Sjors, Robin, Nick vd H, Matthijs, Patrick, Tim, Jorn, Nick S, Marijn, Martijn, Danny, Sjoerd, Jeroen, Ruud en Davy…

Vriendelijke groeten van jullie trouwe supporter,
Jan Met-De-Korte-Achternaam (Hij is 3 keer getrouwd en houdt al zijn achternamen)
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven