Eerste wedstrijd na winterstop wordt belangrijke overwinning

Emplina 1
RKDVC 1
19-01-2014
0-2

In de eerste wedstrijd na de winterstop moest RKDVC in Empel op bezoek bij het plaatselijke Emplina. De gastheren van vandaag was de enige ploeg die RKDVC, bij de ouverture van de competitie, op een gelijkspel trakteerde. Ook is Emplina de ploeg van de trainer, Hans Lathouwers, die volgend jaar de hoofdmacht van DVC zal gaan leiden. Vanaf de aftrap was duidelijk dat de Drunense jongens zich wilde laten zien maar ook dat de tegenstander niet werd onderschat. Vanaf de aftrap werd het heft in handen genomen. RKDVC zocht continu de aanval op. Dit leverde ook vele kansen op. Maar doordat het vizier nog niet op scherp stond werd voor rust niet gescoord. Toch had dit, met name in de openingsfase, zomaar gekund. In de derde minuut kreeg Jorg van Oijen een fraaie mogelijkheid, echter zijn inzet werd door de doelman weggetikt. De rebound zo zomaar een prooi voor Yannick van Zutphen kunnen zijn, echter zijn schot ging naast. In de daarop volgende aanval zag Martijn van Esch zijn schot op de paal uiteen spatten. Deze openingsfase was symptomatisch voor de hele eerste helft. Telkens was RKDVC in de aanval en stuitte daarbij op de doelman, zag de ballen naast gaan. Hiertegenover stelde de gastheren aanvallend bitter weinig. Slechts eenmaal, in de 32ste minuut, kreeg het bij hun eerste aanval een mogelijkheid. Na een voorzet van rechts kopte de spits de bal over het doel van Roel Bijsterbosch.
Ook in de tweede helft was het RKDVC dat de aanvallende partij was. Maar in het eerste kwartier werd steeds op de uitmuntende Emplina gestuit. Toch moest deze sluitpost in de 61ste minuut het hoofd buigen. Uit een vrije trap, genomen door Jorg, kwam de bal voor de voeten van Guus Berens. Het vlammende schot verdween ziedend hard het doel in, 0-1. Deze achterstand was voor Emplina het signaal om meer in de aanval te gaan. En hoewel zij het met grote inzet probeerde, creëerden zij geen kansen. RKDVC kreeg hierdoor wel meer mogelijkheden op uitbraken, die voor veel doelgevaar zorgde. Maar de doelman van Empel groeide uit tot een echte sterkhouder. In de 66ste minuut wist hij een schot van Jorg te keren, zeven minuten later wist hij op miraculeuze wijze een schot van Guus te keren. In de 85ste minuut kreeg Emplina plotseling een uitgelezen kans om de gelijkmaker te maken. Gedurende een aanval zou de bal een hand getoucheerd hebben van een RKDVC verdediger. De scheidsrechter, die niet bepaald zijn sterkste dag had, besloot dat het opzettelijk handspel was en legde de bal op de stip. Echter Roel Bijsterbosch toonde zijn kwaliteiten en keerde de strafschop. Enkele minuten later zou de overwinning definitief veilig worden gesteld. Bij een snelle uitbraak legde Jorg de bal af op de geheel vrijstaande Guus, die de geboden kans onberispelijk verzilverde en de stand op 0-2 bepaalde. Een meer dan verdiende en belangrijke overwinning. Van de ploegen die RKDVC volgen in het klassement wist er slechts een ook tot winst te komen. ODC was die ploeg. Door een ruime 5-0 overwinning behaalde ook de drie punten. De andere achtervolgers, Boxtel, BMC, DSC en OSC’45 leden allen een nederlaag. Hierdoor is de voorsprong op de meest naaste achtervolger negen punten geworden.
Komende zondag komt Beesd in Drunen op bezoek. Hoewel onze gasten in de onderste regionen staan is het een niet te onderschatten ploeg. Zij zullen beslist de nodige strijd leveren om een fraai resultaat mee naar Gelderland te nemen.

Opstelling:            Roel Bijsterbosch, Marco Pulles, Nick van de Laar, Remco van Hoesel, Steven ten Cate (Ray Kivits 73ste), Martijn van Esch, Roy de Vaan (Robin de Laat 88ste), Damian van Bijnen, Jorg van Oijen, Yannick van Zutphen, Guus Berens.
Scoreverloop:       0 – 1 Guus Berens 61ste minuut
                           0 – 2 Guus Berens 89ste minuut
Toeschouwers:     150