RKDVC 1 wint lastige uitwedstrijd bij BMC.

BMC 1
02-02-2014
0-3

RKDVC speelde zondag tegen het op de 5e plaats staande BMC. Vooraf werd dit toch als een lastige wedstrijd ingeschat. Thuis werd het na een 1 - 0 achterstand nog een 2 - 1 overwinning, dus voorwaar geen slechte ploeg. Daarnaast ontbraken er een paar vaste waarden. Het bleek dat het team dit toch goed kon opvangen. Vanaf het begin van de wedstrijd was DVC de bovenliggende partij. Er werd hard gewerkt en op een rustige manier van achter uit opgebouwd. De oplossing werd steeds voetballend gezocht.
In het eerste kwartier van de wedstrijd was dit beeld ook al zo. Na 8 minuten was er al een buitenspel goal afgekeurd en na een voorzet van Jorg trapten 2 DVC ers over de bal. Vervolgens werd er ook nog een indraaiende corner van de lijn gehaald. Kortom er moest een keer een doelpunt vallen. Na een kwartier kwam die goal er. Nick van de Laar kon uit een corner de bal, net voor de keeper erbij kon, binnentikken.
Kort na die goal werd BMC pas voor de eerste keer echt wat gevaarlijker, maar de voorzet kon eruit gehaald worden.
De trainers langs de kant bij BMC raakten al behoorlijk opgewonden en na een half uur wisselde BMC al voor de eerste keer. Er waren nog wat kansen voor RKDVC, wat rustig afwachtte wat BMC ging verzinnen. BMC had wat meer balbezit, maar er ontstond nauwelijks gevaarlijk. Wel in de 42 e minuut, toen een bal op het lastig bespeelbare veld doorschoot, maar Roel liet zien dat hij er niet voor niets staat. Het bleef 1 - 0 bij rust.
In de tweede helft een vergelijkbaar spelbeeld. Al drong BMC wel wat harder aan. Toch waren er meer kansen voor RKDVC dan voor BMC. Direct na rust kopte Martijn van Esch net naast na een goed genomen vrije trap. Kort daarna opnieuw Martijn van Esch, die vrij werd gespeeld na een slim passje van Jorg van Ooijen. De bal werd door de keeper gered. Toch blijft het gevaarlijk als het bij 1 - 0 blijft. BMC drong nog wat meer aan en in de 25e minuut kwamen ze goed door. Roel kon opnieuw redding brengen. In de rebound moest Remco van Hoesel met een sliding redding brengen, wat volgens BMC en het thuispubliek een penalty waard was. De scheidsrechter oordeelde, naar ons idee, zeer kundig en gaf een uittrap voor ons. Guus Berens stichtte meteen hierna zoveel gevaar dat BMC bijna een eigen goal produceerde, maar helaas. Het spelbeeld bleef hetzelfde. BMC zette wat druk zonder echt veel klaar te maken, maar de bal hoeft met zo'n stand maar een keer verkeerd te vallen.
Het leek of BMC vond dat RKDVC meer verdiende. Vanaf de helft van RKDVC werd er door hun teruggespeeld. Jorg had dat goed gezien en onderschepte de bal. De keeper van BMC drong hem ver naar buiten op links. Jorg schoot met de buitenkant links vanaf de rand van het strafschopgebied de bal binnen. Dat was een knappe goal en zeer welkom. Vlak voor deze goal had de keeper van BMC alweer redding gebracht en in de rebound stond de paal in de weg. In de 83 minuut kon er aan eventuele onzekerheid nog verder een eind gemaakt worden. RKDVC kreeg zo'n 20 meter recht voor de goal een vrije trap. Jorg van Ooijen draaide die prachtig over het muurtje heen en bracht met zijn tweede goal de stand op 3 - 0.
De wedstrijd was gespeeld. DVC bewijst waarom het de koploper is. John Meijs konden we dus twee keer feliciteren, voor de wedstrijd voor zijn verjaardag en erna voor weer drie punten. Volgende week kan er even wat gerust worden. Komende week is een inhaalprogramma gepland en RKDVC hoeft niets in te halen.

Opstelling:        Roel Bijsterbosch, Marco Pulles (Rick van Herpt 70ste), Nick van de Laar, Remco van Hoesel, Steven ten Cate, Martijn van Esch, Roy de Vaan (Robin de Laat 85ste), Damian van Bijnen, Jorg van Ooijen, Ray Kivits en Guus Berens (Kees van der Aa 89ste).