Total off-day RKDVC B1

Scharn B1
RKDVC B1
07-02-2015
3-0

Bij aankomst werden we welkom verrast door het aangename zonnetje wat het uitzicht op het hoofdveld zeer aangenaam maakte.
Al de meegereisde supporters en spelers hebben hier dan ook zeer dankbaar gebruik van gemaakt tijdens de spannende voorwedstrijd.

Om 15:15 uur stonden beide teams voor het affiche van de dag op het veld. De zon was toen helaas verdwenen. Dan zou het voetbal de harten maar moeten doen warmen.
Maar niets was minder waar. De lange reis heeft de spelers van RKDVC B1 verstommen. Met als resultaat misschien wel 1 van de snelste tegendoelpunten in de historie van RKDVC B1. Binnen 1 minuut maakte de behendige buitenspeler van Scharn het eerste doelpunt van de wedstrijd.

Het tempo in balbezit lag te laag om Scharn echt pijn te doen. En het gaf Scharn de mogelijkheid om veelvuldig de bal in een vroeg stadium te onderscheppen en met scherpe en snelle uitvallen een aantal keer gevaarlijk te worden.
In balverlies was het te slap en persoonlijke duels werden te makkelijk verloren.RKDVC kon de gehele eerste helft geen potten breken en het tij doen keren. Met zo nog dertig andere clichématige uitspraken. Maar het feit lag er wel dat er geen juist antwoord gevonden kon worden op het matige spel. Inmiddels had Scharn de score verdubbeld en op 2-0 gebracht. Iedereen was erover eens dat dit een groot contrast was met de eerste helft van vorige week. Wat was er vandaag aan de hand met spelers van RKDVC.

Na de rust werd het spel van RKDVC redelijk tot goed. Dit resulteerde ook in meer balbezit en daadwerkelijke in welgeteld 4 tot 5 goede kansen. Door gebrek aan scherpte en daadkracht voor de goal lukte het RKDVC niet om de aansluitingstreffer te maken. Hoe zou het dan gelopen zijn? Niemand die daar nu nog antwoord op kan geven. Het lukte vandaag de spelers van RKDVC gewoon niet om in het juiste ritme te komen. Zou de Carnaval al in het hoofd zitten? Is het een (winnaars)mentaliteit kwestie? Heeft de lange reis meegespeeld? Misschien wel de langere voorbereiding naar de wedstrijd toe? Hier zal misschien wel nooit een antwoord op gevonden worden. Het enigste wat RKDVC nu te doen staat is de wonden likken, zichzelf op te richten en terug naar de basis te gaan. En met 200% inzet en werklust de komende 9 wedstrijden de strijd aan te gaan.

Er zal in ieder geval meer verwacht worden van RKDVC in deze spannende competitiestrijd.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven