RKDVC B3
28-02-2015
2-4

Scheidsrechter:   Pijnenburg, M.P.W.J
Dit keer opnieuw een RKDVC-clash, de B4 tegen de B3. Op 11 oktober 2014 won de B3 de eerste wedstrijd met 2 – 0. De B4 had voldoende spelers, terwijl de B3 opnieuw met moeite een elftal samen konden stellen, gelukkig ging de C2 wedstrijd niet door en konden drie spelers bij de B3 meedoen. Bij het publiek zien we toch veel dezelfde toeschouwers die elke week de moeite doen om onze jongens te volgen!
De B4 verkiest de 1e helft voor het windvoordeel en zon in de rug. Ze proberen het eerste kwartier de B3 onder druk te zetten en een voorsprong van één of twee doelpunten te maken. Vooral de soms lastige wind is dan in hun voordeel.
De eerste kans op een doelpunt is voor de B4, een schot op de onderkant lat wel of niet over de doellijn, B3-keeper, Jelte vervolgt direct met een opvolgende actie en de neutraal fluitende scheids oordeelt dat het geen doelpunt is, de B4 baalt.  Dan twee kansen voor de B3, een op een met de B4 keeper en een schot over het doel. Dan de B4 met een mooi uitgevoerde een – twee op snelheid en de 1 – 0 voorsprong. Ruim 10 minuten later schiet Sami de 1 – 1 binnen, na goed overspel. Hierop meteen een tegenactie van de B4, de bal wordt nog net voor de doellijn gered door een B3 verdediger. De rust is gelijk.
De tweede helft is net 2 minuten oud en opnieuw Sami scoort de 1 – 2 voor de B3. Beni had een kapotte schoen en kan gelukkig met een geleend paar 45 verder voetballen. De B4 kopt de bal net over en een nieuwe B4 aanval een op een met B3 keeper Jelte met een mooie redding. Een bijna B3 doelpunt en meteen weer net naast met enkele leuke acties achter elkaar. Een mooie vrije trap van Pim, goed gepakt door de B4 keeper. Een mooie actie Rob net over. Wind mee, dus leuke acties blijven komen, helaas net niet bij de B3. Vrije trap B4, redding Jelte. Coach Richard roept strijdvaardig. Na 25 min. wat op en neer gaan en een prachtige aanname en schot Rik betekend de 1 – 3. De B4 heeft hun kruid verschoten, diverse B3 acties volgen, mooie actie en schot Olaf, schot Beni net over. Een verdedigend foutje waar Beni alert op reageert, de geleende maat 45 werken goed, 1 – 4. De B3 viert dit doelpunt echter te lang, zodat de B4 de 2 – 4 inprikt. Laatste minuut nog een mooie kans voor Rob. Het eindsignaal klinkt.
Natuurlijk wil men niet van elkaar verliezen, maar gezien de gehele wedstrijd is opnieuw de B3 de terechte winnaar. De wedstrijd was fair, bij diverse overtredingen kwamen sommige jongens dicht bij een kaart maar de scheids hield vandaag de kaarten op zak.