ODC D4
30-01-2016
5-1

Scheidsrechter:   Csizmazia, T.J.
Wie vandaag bij ons sportcomplex aankwam moet hebben gedacht dat hier een watersportvereniging was gevestigd. Het was één al nattigheid van beneden tot boven. Desondanks mochten we aan de de bak omdat we op kunstgras konden voetballen tegen ODC uit Boxtel. Vanwege dus die hevige regenval liet scheids Tibor beide ploegen zolang mogelijk in de kleedkamer alvorens het veld op te stappen. Zonder ouders langs de lijn, deze gaven de voorkeur aan een staanplaats onder het afdak bij de kantine, werd rond half 12 afgetrapt. We begonnen goed want direct zagen we al een paar mooi opgezette aanvallen die niet onkansrijk waren. Het overwicht dat we over ODC kregen gaf hoop op het vandaag kunnen binnenhalen van punten. De goede start kwam er via het eerste doelpunt dat door Dominic werd gescoord. Even later een mooie aanval over rechts en en strakke voorzet van Job: weer was het Dominic die op de goede plek stond, 2-0. Ondertussen werden de shirts zwaarder en zwaarder door de watergordijnen die over het veld vlogen. Op een gegeven moment leek het dan ook meer dat Dees met een dweil stond te zwaaien dan met een vlaggestok. Jop zag het allemaal nog scherp want met een prachtig schot in de rechterbovenhoek kwamen we op een riante 3-0 voorsprong. Dit was lang geleden. En we hielden dit ook vast tot de rust welke we doorbrachten met ranja, waar warme chocolademelk ook niet had misstaan, maar ja we zijn geen schaatsclub. De 2e helft leken we wat minder overtuigend te beginnen dan de 1e, het rond laten gaan van de bal misten we af en toe. ODC vond de aansluitingstreffer via een prachtige vrije trap. Ze kregen ook kansen en we moesten even opletten. Maar gelukkig herpakten we ons en werd er weer meer gebald richting het ODC doel. En resultaat bleef niet uit, uit een afgezwaaide bal was Manuel er adk bij om de 4-1 binnen te tikken. Ondanks deze prima stand maakte dezelfde Manuel er zelfs 5-1 van door een teruggekaatste bal, na een schot van Wessel, weer in het net te werken. De buit was binnen en niemand maalde erom dat Tibor geen minuut te laat afloot
voor het einde van deze sportieve wedstrijd. Jongens proficiat met deze mooie overwinning!