Op 6 minuten na was er niet veel aan de hand

RKDVC JO19-1
15-02-2020
3 - 1

Scheidsrechter:   C.J.H. (Eric) Wissink
Zaterdagmorgen 15 februari. We verzamelden om 9.00 uur bij RKDVC om gezamenlijk te ontbijten. Na het ontbijt stapten we in de auto richting de Achterhoek, naar de plaats Aalten. Onder de rook van de thuisbasis van de Zwarte Cross en Chinees-Indisch restaurant Kota Radja (wat al 2 jaar failliet is) ligt sportpark Villekamp, waar AZSV haar thuiswedstrijden speelt. Ook zijn hier onder andere Andries Ulderink (oud-trainer van o.a. Go Ahead Eagles en De Graafschap) en Jurgen Wevers (oud-speler van o.a. De Graafschap en RKC Waalwijk) groot geworden. We werden netjes ontvangen op het sportpark. We werden zelfs opgewacht. Dit is de wedstrijd der wedstrijden voor ons. Als we verliezen gaat de nummer 11 (AZSV) over ons heen op de ranglijst, winnen we, dan zetten we een grote stap naar rechtstreekse handhaving. De scheidsrechter is een jongeman van 24 jaar. De wedstrijd begon goed voor ons want Bart werd 1 op 1 op de keeper gezet. Het was nog wel een behoorlijk stuk naar de goal. Omdat hij de bal niet lekker mee kon nemen door een bijzonder slecht kunstgrasveld dat meer op een hockeyveld leek, en de tegenstanders hem al in leken te halen, besloot hij te schieten. Ongevaarlijk, maar het eerste speldenprikje was uitgedeeld. Zij hadden maar 1 tactiek: zo gauw de bal in bezit is van iemand met een rood shirt; de bal direct naar de rechtsbuiten. Sadiq is zijn naam. Sadiq werd continu aangespeeld want als hij aan de bal was gebeurde er wat. Hij leidde in de 15de minuut ook de eerste grote kans van de wedstrijd in. De verdediging kreeg maar geen vat op hem. Na een hoge, lange bal van AZSV op Sadiq, maakte hij een actie waarna hij een lage voorzet gaf. De spits besloot in een keer te schieten. De verdediging en de keeper hadden geen antwoord op dit schot. Gelukkig voor ons leek de bal er via de onderkant van de lat voor de lijn weer uit te stuiteren maar de scheidsrechter (die op 20 meter afstand stond) schijnt anders gezien te hebben en besloot dat het in de 24ste minuut 1-0 voor de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging stond. Het was nog even bekomen van deze discutabele goal als zij een steekbal geven op de spits en hij de bal achter Remco in het net werkt. Gelukkig voor ons zag iedereen op en langs het veld (ook de tegenstanders in het veld en in de dug-out) dat het buitenspel was. De scheidsrechter ging echter geen enkele discussie aan en negeerde ook de assistent-scheidsrechter: in de 28ste minuut 0-2. Slechts 2 minuten later kregen we de 3-0 om de oren. Dit was een ongelukkig moment van Pascal. Iedereen liet de kop hangen en snakte naar de rust. Bijna maakten zij nog de 4-0 nadat Remco het 1 op 1 duel met hun spits won. Na de rust gingen we hetzelfde doen als de 2e helft van vorige week: 3x scoren. We gingen voor het Liverpool - AC Miln scenario (Istanbul, 25 mei 2005, Atatürk Olympisch Stadion) waarin Liverpool ook in 6 minuten alle 3 de goals scoorde. In de 46ste minuut kregen we een vrije trap op een mooie afstand. Bart wist deze kans op de 'aansluitingstreffer' niet te maken, hij schoot over. In de 49ste minuut maakten zij 4-0. Ditmaal werd er wel gehoor gegeven aan de assistent-scheidsrechter en keurde hij de goal af. In de 66e minuut was het eigenlijk de eerste keer dat Remco in actie moest komen deze 2e helft. In de 74ste minuut gaf Bart een mooie hoge voorzet op Robbin. Robbin dacht niet na en nam de bal in een keer uit de lucht. Mooiste goal van de wedstrijd. 3-1, en misschien het begin van een erg mooie comeback. Het bleef echter uit. We probeerden nog maar het mocht niet zo zijn. Nu eerst even lekker Carnaval vieren!