RKDVC A1
14-11-2015
3-2

Scheidsrechter:   Heijden, C.G.J.M. van der
De lange busreis naar Zeeland stond op het programma. Kloetinge was de tegenstander, de op dat moment nummer 4 van de competitie. Nadat we een een kwartier in Kloetinge hebben rondgedwaald en we het sportpark via de polder dan eindelijk bereikte, kregen we te horen dat we niet op het hoofdveld mochten voetballen. Na de warming-up en nadat de technische staf + wissels hadden plaatsgenomen in de te kleine dug-out, kon er dan eindelijk worden afgetrapt. Het leek er al vrij snel op dat dit een middag was die ons erg positief zal zinnen, al na 2 minuten had Osman een schot met links in gedachten... Maar dit schot haalde de goal amper. 5 minuten later meldde Kloetinge zich voor de goal van Jordan maar de voorzet die gegeven werd was wel erg gevaarlijk maar werd door iedereen gemist. Vlak hierna gebeurde echt exact hetzelfde. Kloetinge was veel feller, iedereen wil de koploper natuurlijk de eerste nederlaag bezorgen.Wel kwamen we in de 21ste minuut op voorsprong via Roy, na een cadeautje van de Kloetingse verdediging. In de 25ste minuut was het alweer gelijk doordat de aanvaller een breedtebal met een krul in de korte hoek legt. Hun zijn gewoon veel gretiger. Tot aan dit moment zijn misschien 1½ duel gewonnen, dan blijf je achter de feiten aanlopen. RKDVC was het op dit moment helemaal kwijt, Kloetinge verdiende eigenlijk qua spelbeeld, de voorsprong. Toch kwam Stijn aan de bal in aardige positie om te schieten, die een ouderwetse punter produceert. De 2e helft begon waar de 1e was geëindigd, Kloetinge was feller in de duels. Kloetinge kreeg al vrij snel in de 2e helft een vrije trap op ongeveer 22,43 meter, deze directe vrije trap werd gekeerd maar niet helemaal goed weggewerkt en de aanvaller was er als de kippen bij om het netje te doen bollen maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. RKDVC wist het niet meer, kwamen er niet meer door. Uit een van de sporadische aanvallen ontstond ook weinig gevaar, toen Stijn voorlangs schoot. Even later schoot Stijn ons wederom op voorsprong, weliswaar tegen de verhouding in maar we waren er niet rouwig om. 1-2. Vlak hierna kreeg Kloetinge de kans om de 2-2 te maken maar deze goede combinatie eindigde naast het doel van Jordan. De zojuist ingevallen stand-in luisterde zijn debuut in de A1 bijna op door de zeer belangrijke 1-3 binnen te leggen maar het mocht helaas niet zo zijn. De aanval die hierop volgde werd de vrije trap gegeven waar na slecht uitverdedigen de 2-2 werd binnen getikt. Kloetinge was ontzettend blij met de gelijkmaker, heel het elftal bij elkaar, wel op eigen helft. RKDVC trapte af en schoof de 2-3 binnen, na enig tumult werd deze goal niet goedgekeurd. Voetballend lukte het niet, een punt leek het maximaal haalbare. Met man en macht probeerde we het punt te verdedigen, in de 90ste minuut werd ons echter de das omgedaan. Wederom een vrije trap op ongeveer 25 meter werd voorgegeven en na wederom half wegwerken werd wederom gescoord. 2-3. Hij maakte hem wel deftig af, dat moet gezegd worden, met een omhaal. Een sfeer die dit seizoen nog niet plaatsvond bij RKDVC A1 deed zich voor in de kleedkamer. Nu nog ruim een uur naar huis... De enige conclusie die getrokken kan worden na het aanschouwen van deze partij is dat Kloetinge gewoon terecht gewonnen heeft. We moeten echt weer gaan voetballen jongens! Dit mogen we volgende week laten zien, voor de beker, thuis tegen het hoger geplaatste Baronie A1!