15-11-2015
5-0

Scheidsrechter:   Hoeks, P.T.A.
RKDVC moest als nummer laatst op bezoek bij Unitas in Gorinchem. De Gorinchemmers hebben dit jaar het doel om te promoveren, RKDVC zal alles uit kast moeten halen om klasse behoud te bewerkstelligen.
Vanaf de aftrap waren de gastheren veel sterker dan de DVC-ers. Hoewel RKDVC probeerde aan te vallen was het Unitas dat sterker was. Dit kwam in de tiende minuut tot uiting in een doelpunt. RKDVC was in de aanval tot dat een pass niet goed aankwam. Unitas kon direct een uitval plaatsen door een diepe bal op links, De aanvaller van Unitas passeerde de Drunense goalie vrij eenvoudig en kon de stand op 1-0 brengen. Vijf minuten later zou deze stand verdubbelt worden. Unitas hield veel druk op de defebnsie van RKDVC. Bij het uitverdedigen kwam de bal bij een speler van Unitas die de bal vervolgens knap in het doel weet te schieten. Hierna probeerde RKDVc het nog wel maar echt gevaarlijk werd het niet. Ook niet nadat in de 35ste minuut Jan Bulens geblesseerd het veld moest verlaten en good old Jorris Hendriks hem kwam vervangen.
In de tweede helft was de eerste kans voor RKDVC. In de 50ste minuut kon Martijn van Esch van de rand van het strafschopgebied aanleggen, helaas ging zijn schot juist over het doel. Zeven minuten later was het weer Unitas dat scoorde. Na een goed opgezette aanval kon de bal fraai binnen worden gekopt, 3-0. Hierna probeerde RKDVC nog wel de ere treffer te maken maar het waren de gastheren die nog tweemaal scoorde. In de 70ste minuut werd de 4-0 gemaakt door een droge schuiver doeltreffend in het doel te schieten. En 8 minuten later kwam de eindstand op het scorebord. Nu werd vanuit een snelle aanval over rechts,vanaf de achterlijn voorgezet en met een zuiver schot tot een doelpunt gepromoveerd.
Een verdiende nederlaag tegen een sterk elftal. Over twee weken komt DESK op bezoek.

Opstelling: Mike van de Laar,Yori van Delft, Nick van de Laar, Remco van Hoesel, Damian van Bijnen, Yannick van Zutphen (Jorn Jongeling 80ste), Martijn van Esch (Koert Hordijk 70ste), Christiaan van de Velden, Maarten van Wijlen, Jan Bullens (Joris Hendriks 35ste), shakeb Ahon Zada.