Hilvaria 2
15-11-2015
4-0

Scheidsrechter:   Vermeegen, L
Na 2 nederlagen, waarbij de teleurstelling zo groot was dat ik me er niet toe kon zetten om een verslag te schrijven, kwam Hilvaria 2 op bezoek. De Drunenaren kenden een lastige periode. 3 achtereenvolgende competitiewedstrijden werden verliezend afgesloten en moesten nu aantreden tegen het toch vrij laag geklasseerde Bavaria 2. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de uitslagen van Milfaria bekeken en bleken zij veelal, maar met 1 doelpunt verschil verloren. Ondanks de reeks verloren wedstrijden was de sfeer uitgelaten. Van gestolen/verloren kaarten voor Jeroen van Zelst tot aan een vreemde wedstrijdtactiek werden allen besproken. Er stond een hevige wind en de tegenstander zou dan verwachten dat we geen lange ballen zouden geven. RKDVC 5 zou RKDVC 5 niet zijn als toch werd gekozen voor een afwijkende tactiek. Onder het motto 'lange halen gauw thuis' startte de wedstrijd. Heuvelvaria had hier echter geen problemen mee en al snel probeerden we het voetballend op te lossen. Vooral in de eerste 20 minuten had Hilvariaties niets in de melk te brokkelen. Het was RKDVC dat het spel maakte, al ging dit wel vrij moeizaam. RKDVC kwam als eerste tot een aantal opgelegde kansen. Als eerste was het Thomas die uit een corner knap, diagonaal inkopte. Op de lijn was het een teamgenoot die RKDVC van het juichen weerhield. Kort daarna was het Arjan die na een goede pass van Thomas schuin voor de keeper werd gezet. Arjan zag de geheel vrijstaande Lars en Luc over het hoofd en besloot voor eigen succes te gaan. Dit faalde echter volledig en de inzet kon gepareerd worden door de keeper. Niet veel later kwam Lars alsnog aan zijn kans. Als eerste strandde hij op die vermaledijde keeper, maar in de rebound wist hij de keeper wel te passeren. Helaas voor Lars werd zijn prima schot, knap van de lijn af gehaald door een Hilvarenbekiaanse heup. RKDVC had moeite met de opbouw doordat Kaviaaria compact inzakte. Kansen werden dan ook maar schaars gecreëerd. Na een half uur was het Arjan die zijn corner door de hevige wind zo binnen zag waaien. 1-0. Bij RKDVC was het al snel duidelijk dat het wis en waarachtig met een voorsprong de kleedkamers op ging zoeken. Julius werd net voor rust nog bijna verrast door zijn eigen defensie, maar door goed verdedigend werk wisten zij hun keeper rust te gunnen door de bal nipt over de deklat te plaatsen. RKDVC was in de vorm van Stijn en Steven nog dicht bij een doelpunt, maar vonden telkens de Hilvarenbeekinesische goalie op hun weg. In de rust werd er even ontspannen en al snel stonden de blauwhemden weer te popelen om te beginnen. HilvAriana Grande moest meteen achteruit en bleken al snel in de aap gelogeerd te zijn. Jeroen S wist uit een strakke corner van Kelvin de bal het beslissende zetje mee te geven. Keeper en spelers bleven kansloos op deze harde kopbal van Jeroen S. Altruïstisch ging de keeper tekeer en vond dat het niet aan hem lag, maar aan zijn niet oplettende verdediging. Frappant dat het was had Hilfigervaria tot op heden nog geen kans gecreëerd. Dit gezegd hebbende braken zij toch een keer door. Oog in oog met Julius kwamen zij als verliezer uit de strijd. Julius bleef koel en maakte precies de juiste keuze door de bal te stoppen. Julius is geen pieneköttel en wist meteen de aanval te zoeken na een snelle voortzetting. Uit deze tegenaanval werd RKDVC levens gevaarlijk. Uit een afgeslagen bal stond Peter gereed om de bal op zijn pantoffel te nemen. Ondanks de wind hield Peter de bal heel knap laag en sloeg de bal snoeihard tegen de netten. 3-0. De marge was groot genoeg en er kon wat gefreewheeld worden. De 4-0 werd gemaakt door Stijn. Arjan omspeelde de keeper en wilde zijn fout van de eerste helft goed maken, door Lars over het hoofd te zien en legde de bal nu wel breed op Lars. Lars besloot de bal rustig aan te nemen en de bal vilein terug op Luuk te leggen. Luuk zocht op zijn beurt weer Arjan en middels een communicatiefoutje kwam Luuk niet tot afwerken. Stijn kwam van ver inlopen en kreeg de bal panklaar op randje 16. Equivalent aan het doelpunt van Peter wist Stijn de bal ook knap laag te houden en overtuigend binnen te schieten. De wedstrijd werd solide uitgespeeld en kreeg op de valreep nog een flinke domper te verduren. Luuk ging alleen op de keeper af, maar kon niet tot een kans komen doordat hij zich verstapte. Middels een dubbel geklapte enkel moest hij het veld verlaten. Vandaag is rood, de kleur van jouw lippen, maar volgende week zal het een stuk pittiger worden. Om de bekerbokaal wordt dan gestreden tegen onze Boxtelse vrienden van ODC 3. Eenmaal bij binnenkomst in de kantine werd opgeschakeld naar de 2de, 3de en zelfs 4de versnelling. Dit leidde tot een gezellige namiddag en voor velen zelfs avond. Zij kregen die lach niet van onze gezichten, dat zouden zij wel willen. Al waren wij van de kaart, jullie zijn onze tranen niet waard.