Scheidsrechter:   Wit, B.G.P. de
De trainingsstaf kreeg de vraag, wat komt RKDVC in hemelsnaam in Amsterdam doen? Dit keer één punt pakken dus! Het hadden er ook drie kunnen zijn. De Amsterdamse bluf werkte vandaag dus niet.

De B1 heeft dit als team-prestatie voor elkaar weten te krijgen. De trainingsstaf (Hans en Stanley) hebben de ploeg na een moeilijke start van deze competitie toch aan het voetballen gekregen. De B1 staat momenteel 8 uit 11, nu de broodnodige punten scoren mannen en terug naar de middenmoot !!

Eerste helft:
De eerste 10 minuten is AFC wat meer op onze helft te vinden. Onze verdediging krijgt diverse aanvallen die nog niet echt gevaarlijk te noemen zijn. 11” aanvaller AFC stuit op onze keeper, die red. AFC wordt wel wat gevaarlijker. 16” Rick zet voor, kopbal Jelle is voor de AFC-goalie. 19” Een halve volley, voor onze keeper. 20” Een goede dvc aanval. 21” De vrije trap wordt door Sander naast gekopt. We zien veel nuttige en noodzakelijke verdedigende acties van Ralph, Marouane en Sander. 23” Schot AFC naast. 28” Vrije trap AFC zweeft over. 30” leuke DVC aanval Jelle, Gijs en Sander. We houden het “grote” AFC toch maar op 0-0. DVC is toch taaier dan de Amsterdammers hadden gedacht. 32” Vrije trap AFC net naast. 35” Schot AFC klem in de handen van onze keeper, Ruststand nul – nul.

Tweede helft:
Meteen vanaf de eerste minuut een aanvallend DVC. 2” Een – twee Bas en Jelle, gaat maar net over. Pjotr zorgt met zijn rushes op rechts voor gevaar met diverse aanvallen en hoekschop. 4” Kopbal Hein. Voorzet Sander en de pegel van Ralph knalt op de lat, dat was wat geweest ..! 14” Mooie actie Pjotr glipt binnendoor bij zijn man, zijn schot is voor de keeper. 21”Mooie aanval Pjotr, Jelle en Sander raakt de bal verkeerd. 22” Schot Jelle, AFC keeper red. Deze periode ruikt DVC kansen. 26” Nu komt AFC weer wat meer opzetten. 30”Nog steeds 0-0, Corner en schot AFC, Jelte heeft hem. 35” Nog steeds 0-0. 38” Voorzet Pjotr en hoekschop Sam. 39”Aanval DVC. 40” Een geplaatste AFC bal en Jelte gaat gestrekt naar de uiterste hoek, een zeer belangrijke redding. Hebben ! laatste fluitssignaal NUL-NUL!

Het nietige clubje uit het zuiden heeft het toch maar even geflikt, met voetballen naar de mogelijkheden en met alle 11 en 2 wissels. En wat kunnen die Amsterdammers toch zeuren en slecht hun verlies pakken. Iedereen had vandaag een superieur AFC verwacht, want zij staan op een 2e plaats, maar dat hebben we vandaag dus niet gezien. De twee meest gevaarlijke momenten waren dan ook voor DVC.