Emplina B1
05-12-2015
4-1

Scheidsrechter:   Renders, T.A.L.
Momenteel staan in de 3e Divisie A Noord Holland de drie Brabantse clubs in de onderste regionen. Vandaag was het dus een Brabants onderonsje, RKDVC tegen Emplina B1. Ook positief om te melden was dat Thomas Fitters na een lange tijd van blessure-leed weer als speler op het wedstrijdformulier ver-meldt stond.

Eerste helft:
Beide ploegen hadden er zin en hebben beiden de punten hard nodig. Vanaf het begin ontspon een leuke en aantrekkelijke wedstrijd. 2” schot Sander wordt hoekschop. 6” Voorzet Jelle is voor de keeper. DVC heeft de wind in de rug wat soms aanvallend een voordeel te noemen is bijvoorbeeld in de 10’, Sam schiet de corner richting de 2e paal en de bal suist over iedereen heen en verdwijnt in de verre hoek, 1-0!, 12” een voorzet, Sander schopt de bal net naast. 14”een rush van Pjotr net naast. 18” Emplina heeft een goed opgezette aanval met 3 spelers voor het doel, net geen buitenspel en het schot beland in ons doel, 1-1. 21”schot Sander voor de keeper. 25”hoekschop dvc. 27” mooie diagonale voorzet van rechts naar links over zeker 30 meter, opnieuw Pjotr met een van zijn mooie rushes en hij verschalkt de keeper 2-1. Dan de 30”een raar moment, opeens ligt Sam op de grond rond de 16, de scheids onderbreekt na enkele seconden de Emplina opbouw, want hij heeft dit gezien. Dan grijpt hij pas na 20 seconden naar zijn achterzak en toont Rood voor de Emplina speler, slaande beweging! Een protesterende grensrechter, spelers boos en de bank en publiek bemoeit zich er ook mee. Vlam in de pan! coach ook van het veld en de grensrechter wordt ook tijdelijk vervangen. 35”schot Marouane gaat net naast, meteen daarna een vrije trap op 20 meter van het doel. De pegel van Hein, de doelman tikt deze over. Een dvc corner, veel spelers voor het Emplina doel, de bal lijkt voor de keeper, de rebound van Sander betekend echter de 3-1. 38”de scheids onderbreekt de wedstrijd, na aanhoudende protesten. Een afkoelingsperiode wordt ingelast. Na een onderbreking van 20 min. worden de resterende 7 minuten van de eerste helft volbracht. 40”een Emplina schot gaat over en bijna weer een DVC doelpunt uit een inwaaiende corner. Ruststand 3-1 en direct wisselen en door met de 2e helft.

Tweede helft:
2” Sam geeft voor, Pjotr schiet de 4-1 binnen. 7”Voorzet op Jelle en een hoekschop. 9”Emplina wisselt 3 man tegelijkertijd, het is echter onbegonnen werk voor hen met 10 tegen 11. De spelvreugde is uit deze wedstrijd, dat merk je aan alles. RKDVC is veel op de Emplina zijde te vinden. 18”hoekschop dvc en 23”schot Gijs voor de keeper. 31” speelminuten voor Thomas, een stift en een kopbal zijn nog zijn deel. Het blijft 4-1.

Jammer van de commotie en onderbreking in deze wedstrijd. De resterende 47 minuten waren plichtsmatig van beide teams. Emplina kon geen vuist meer maken en RKDVC behaalde dus de 3 broodnodige punten.