RKKSV 4
06-12-2015
2-3

Scheidsrechter:   Logten, H. van
Op deze relatief warme decemberzondag stond de kraker tussen RKDVC 12 en RKKSV 4 op het programma. Deze teams zijn directe concurrenten om de derde plek in de competitie. en bij winst stijgt DVC 12 zelfs naar deze derde plek. De mannen van 12 hebben de pakjesavond rustig ervaren en zijn fit voor dit treffen. Zelfs Rolf was aanwezig, echt super knap Rolf! Na de warming up stonden beiden teams stonden klaar voor de aftrap, en dan weet je wel hoe laat het is. 12:30 uur.

Na de aftrap was er net als vorige wedstrijd tegen FCD duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren. RKKSV, na wat aanpassingen ten opzichte van vorige wedstrijd, was zeer zeker gebrand om een resultaat te behalen. DVC kreeg echter wel de beste kansen in de eerste helft. Dylan kreeg het op zijn heupen en probeerde het van afstand, Dit resulteerde in ziedend schot wat kapot barstte op de kruising. DVC bleef aandringen en maakte uiteindelijk ook de 1-0. Dylan kon doorlopen na een goede actie en maakte koelbloedig af. Die männer waren echter niet tevreden en drukte door. DVC 12 kwam ook op een 2-0 voorsprong. Na een prachtige loopactie actie van Jorg à la Ronaldinho. Zette hij Dylan in scoringspositie waardoor de marge 2 werd. De wedstrijd bleef gelijkopgaand maar vlak voor rust werd het toch 2-1 door wat onoplettendheden achterin.

De rust stond in het teken van de schoenen van Rolf. Zijn schoenen waren namelijk kapot. De ijdele Rolf voelde zich te goed om met twee verschillende schoenen te gaan spelen dus zat er niks anders op dan een wisselbeurt. Maar uiteindelijk was daar BdB. Na bijna tien minuten gediscussieerd te hebben over het schoeisel van Rolf kwam Bart er tot eigen verbazing achter dat hij een extra paar schoenen in zijn tas had voor de heer van Kessel. Wat een feest, Rolf kon toch door voetballen. Volgende keer verwachten we wel dat je eerder met je oplossing komt Bart.
De tweede helft begon iets later aangezien de aanhang van RKKSV zich te goed voelde om te vlaggen. Na wat discussie werd er toch door de Alpha-man van de bank een zondebok aangewezen om te vlaggen. Uiteindelijk begonnen bleek dat RKKSV scherper uit de rust kwam dan DVC. Na een gelijkmaker van RKKSV gingen de mannen vol voor de winst. Na meerdere mogelijkheden wat 100% doelpunten hadden moeten zijn liet RKDVC 12 de tegenstander in leven. Zoals alle voetbal clichés gaan kwam de tegenstander dus op voorsprong. 2-3. Nadat de RKKSV aanvaller uit buitenspel positie wegliep maakte hij het prachtig af. Na alles of niets te spelen kreeg RKDVC een ultieme kans. Joris schoor een vrij trap vanaf de middenlijn welke pardoes in de bovenhoek belandde. Echter, Bas maakte een overduidelijke overtreding op de keeper. Rob vond dit echter geen overtreding en besloot om een rode kaart te pakken hiervoor. Na woorden te hebben geroepen (welke om veiligheidsredenen niet herhaald kunnen worden) naar de scheidsrechter. De rode kaart was natuurlijk de enige straf voor deze misplaatste opmerkingen.

De mannen van 12 hebben het zelf laten liggen tegen deze, op momenten ietwat vervelende, tegenstander en gaan nu genieten van een zeer verdiende winterstop. Ook hopen wij dat de talenten van RKDVC 8 deze mannen volgende week oprollen voor de beker. Wij gaan er zeker vanuit dat dit mogelijk is.

Man of the match: Rob Didden. Aangezien er niemand bovenuit stak is er besloten om Rob tot MotM te bekronen. De reden hiervoor is dat er op deze manier bereikt hoopt te worden dat Rob een keer leert om zijn mond te houden tegenover het arbitrale trio.