Kostbare punten gaan naar Roosendaal

RKDVC 3
Roosendaal 2
06-12-2015
1-2

Scheidsrechter:   Schoofs, B.
Vandaag trad DVC 3 aan tegen de koploper van de onderkant. In een basisopstelling die eindelijk weer eens leek op de formatie van de eerste wedstrijden, startte DVC niet best aan de wedstrijd. Zonder heel erg onder druk komen te staan kenmerkte het spel zich door slordigheden en weinig winst in duels. De eerste kansen waren dan ook voor Roosendaal, de eerste bal was op de deklat boven MvdW. Een aanval later was het wel raak, na een combinatie door het centrum stond de stand op 0-1. DVC zal hier toch iets tegenover moeten gaan zetten en kroop langzaam uit de schulp. De eerste goede kans van de wedstrijd was direct raak, na een panklare voorzet van HG was het raak via SB. In het eerste kwartier na rust bleef DVC heersen maar trof geen doel. Roosendaal nam vervolgens het spel weer iets over en dit resulteerden in een glaszuivere....buitenspel goal. Nog even voor de Dhr. Schoofs:
Strafbaar
Een speler wordt alleen voor zijn buitenspelpositie bestraft indien hij, op het moment dat de bal wordt geraakt of gespeeld door een medespeler, naar het oordeel van de scheidsrechter, actief bij het spel is betrokken door:
- in te grijpen in het spel, of
- een tegenstander in diens spel te beïnvloeden, of
- voordeel te trekken uit zijn buitenspelpositie.
(http://www.rkvvroosendaal.nl/site/upload/docs/leiderstrainers/201306buitenspelregeluitlegrkvv_roosendaal.pdf)
Ook door de bal niet te raken kun je het spel dusdanig beïnvloeden, maar deze regel zal de dienstdoende scheidsrechter even zijn ontschoten. Verder met de wedstrijd, want DVC creëerde geladen met wat adrenaline nog voldoende kansen op de gelijkmaker, maar lat en paal stonden hiervoor in de weg. Een erg matig resultaat waar DVC 3 zich volgende week van moet gaan herstellen in de laatste kans voor de winterstop.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven