DESK 1
20-12-2015
0-2

Scheidsrechter:   Bekkum, H. van
De wedstrijd van RKDVC tegen DESK uit Kaatsheuvel stond naast het buren duel ook in het teken van de degradatie strijd. Immers bij winst kon RKDVC op twee punten van DESK komen met nog een inhaalduel te goed. Echter bij verlies zou de kloof tot DESK, de nummer vier van onderen oplopen tot 8. Er was dus veel aangelegen voor beide ploegen. In de openingsfase was het DESK dat de beste kansen kreeg. Na vier minuten te spelen kwamen de gasten tot tweemaal in kansrijke positie. Keeper Mike van de Laar redde beide keren knap. Echter zes minuten later was ook hij kansloos. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van DESK aanvaller Rob Klerx die verwoestend uithaalde. Zijn schot zou via de binnenkant van de paal in het doel verdwijnen, 0-1. Hierna zochten beide teams de aanval maar het zou tot de 36ste minuut duren voordat dit echt doelgevaar opleverde. Nadat Mitchell Bastaanen de bal diep op de vleugel kreeg aangespeeld. Passeerde hij Stef Muskens met een knappe beweging. Hierna kwam hij voor doelman Mike van de Laar, die hij slim wist te verschalken met een fraaie lob en scoorde de 0-2. Op slag van rust kreeg het werkende team van RKDVC nog enkele mogelijkheden om het verschil te verkleinen. Uit een kort genomen corner in de 40ste minuut, kwam de bal bij Guus Berens die plots weet uit te helen. Zijn schot kan door de doelman gered worden. De afstuitende bal kwam in de voeten van Martijn van Esch, maar kan de bal net niet over de lijn krijgen. In de 45ste minuut was het weer Guus die een gevaarlijk schot weet af te leveren , dat de doelman juist over zijn doel kon worden getikt.

Ook de tweede helft bleef RKDVC de aanval zoeken. Deze aanvalsdrift leverde twee 100% kansen op . In de 66ste minuut brengt Guus de bal knap op en legt bekeken voor op Koert Hordijk. Zijn inzet wordt echter van de lijn gehaald. Zes minuten later is het weer Guus die voor groot gevaar voor het doel van DESK. Alleen voor de doelman ziet hij hoe zijn schot door de doelman werd gekeerd. Dit was ook meteen het laatste voetballende hoogtepunt van de wedstrijd, Hierna werd het duel beheerst door een waar kaartenfestival. De tot dan toe goed fluitende arbiter verloor de greep op het duel. Elke overtreding werd begeleid met een kaart. Het gevolg was dat DESK in de 73ste minuut met tien man kwamen te staan. Tim van Broekhoven kreeg zijn tweede gele kaart na een opstootje waarbij slechts zijdelings was betrokken. Drie minuten later kregen Steven Krikken van DESK en Christiaan van der Velden beiden rood. De speler van DESK maakte een slaande beweging, waarop Christiaan hen afweerde. Van voetbal was hierna geen sprake meer

Opstelling:             Mike van de Laar, Yori van Delft, Nick van de Laar, Stef Muskens (Marc Buijs 45e), damian van Bijnen, Koert hordijk, Shakeb Ahon Zada (Roy de Vaan 64e), Christiaan van der Velden, Maarten van Wijlen, Martijn van Esch (Stijn Holtslag 45e), Guus Berens.

Scoreverloop:        0 – 1 Rob Klerx 10de minuut
                            0 – 2 Mitchell Bastianen 36ste minuut

Toeschouwers:       300