Wilhelmina Boys C2
13-02-2016
5-1

Scheidsrechter:   Heeswijk, A. van
Op het eind van de carnavalsweek moest DE C2 aantreden tegen nr. laatst Wilhelmina Boys, die pas 1pnt. hadden behaald tegen...?Juist, dus de Boys wisten dat ze iets recht te zetten hadden. Met enkele afwezigen, Sam Vraets nog op de ski's, Tufan:hamstringklachten, Brent grieperig te bed en Dennis nog geen groen licht om te spelen,waren we genoodzaakt 'n beroep te doen op sommige spelers van het "vrije" C1. Ondanks dat er bij WB wat spelers bij liepen die bij menig B-team de grootste zouden zijn lieten de C2 Boys zien dat ze de fase, van hiervan onder de indruk te zijn, gelukkig al voorbij zijn want van begin af zaten ze er bovenop. Het enige minpuntje was dat ze de bal te onrustig rond of aanspeelde op de te harde kunstgrasmat. Bij WB moest de 1ste keeper zich al heel snel geblesseerd laten vervangen dus dat bood mogelijkheden om de niet klemvaste 2e keep te testen. Dit werd niet nauwkeurig gedaan want gedurende de 1ste helft werden de ballen van te verre afstand hoog en wild over geschoten. Uit een van de weinige keren dat WB in de buurt van onze keep Luuk en z'n C1 broer Tomas kwamen wisten ze wel de 0-1 te scoren. Onoplettendheid van onze verdedigers werd uit 'n vrije trap afgestraft.Da was ff schrikken maar binnen 2 minuten was het "huurling" Robin die alert reageerde toen de WB-keep weer 'ns de bal niet wist vast te houden,1-1. Gedurende de 1ste helft hadden de C2 boys bij enkele goede kansen niet de rust om de 2-1 te maken. Stef gaf aan dat ie te veel last had van 'n knie, dus kon ook "vakantieganger" Bart invallen.
Vrijwel direct na rust lieten de Boys zien dat ze de donderspeech hadden begrepen want uit 'n nu wel rustig opgezette 1-2 wist Robin, Kevin op rechts goed vrij te spelen en uit diens prima voorzet wist Sammi zeer fraai de 2-1 binnen te koppen. Met de ouders nog aan de warme chocomel hadden we de wedstrijd al in t slot kunnen gooien maar de rust om de bal, na goed opgezette aanvallen vanaf 5mtr. binnen te tikken ontbrak. Toch was het DE C2 die het initiatief hield d.m.v. ons geliefde spel: tegenstander afjagen en vastzetten. Deze strijdwijze kost wel kracht en als je dan je kansen niet benut blijft het linke soep. Uit 'n afgeslagen aanval was het Piet(je)die vanuit het niets de mooie 3-1 scoorde, hij schoot de bal over de grabbelende WB-keeper in de verre bovenhoek, zo beloonde hij zichzelf voor z'n sterke spel in de laatste wedstrijden. Nu leek de klus wel geklaard want er werd eigenlijk nog maar op 1 speelhelft gespeeld. Met C-1 crack, Daan(zijn 1ste speelminuten in 2016 na blessureleed)voor Robin, werd WB nog meer vastgezet en kwamen er nog meer mogelijkheden om de score op te voeren, maar het leek wel of bij sommigen het vizier door de kou niet scherp stond. Daan fleurde z'n rentree op met de 4-1 door in de 16 wel de rust te bewaren. Uiteindelijk was het Max die de 5-1 liet aantekenen door 'n vrije trap vanaf rand 16 langs de muur goed binnen te schieten. Prima resultaat boys, op weg naar de afgesproken doelstelling: minimaal 23 a 24 pnt. en klassebehoud komt in zicht. Volgende week 'n zwaardere klus uit naar nr.2 Audacia maar met deze instelling en spelopvatting kunnen jullie dat.

De licht bevroren maar tevreden** KJ en dit X kleine aanhang.
P.s.1. Kelvin was vandaag onze prima scheids.