HVV'24 1
28-02-2016
1-2

Scheidsrechter:   Babat, N.
Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen HVV op het programma, de club die 2 plaatsen boven RKDVC in de ranglijst stond. Vanaf de aftrap nam RKDVC het initiatief wat in de 6e minuut resulterde in een goede kans voor Guus Berens. Helaas ging zij schot het zijnet in. Kort daarna was er een grote kans voor HVV die door de goed keepende Levy in gestopt werd. De rebound kwam wederom bij HVV terecht maar dit schot raakte de paal. Hierna kon RKDVC uitverdedigen. Hiern volgde weer een kasn voor RKDVC maar helaas ging het schot van Jorg net naast. In de 19e minuut volgde een vrije trap over links voor HVV die keurig werd ingekopt, 0-1. Na een half uur werd Marc Buijs gewisseld voor Osman Aslan. Guus nam de rechtsback positie van Marc over. Na een half uur ging een kopbal van Ronald van Driel net naast. Net voor rust werd een schot van HVV door Levy keurig gestopt. De daarop volgende kopbal uit de corner werd door RKDVC net van de lijn gehaald. Guus kreeg op slag van rust nog geel.
Net na rust werd er wederom een kopbal uit een corner van de lijn gehaald bij RKDVC. Kort hierna kreeg Remco van Hoessel geel na het onregelmatig tegenhouden van een HVV speler. Kort hiern werd Guus Berens gewissled en kwam Roy Lamers in het veld. Het bleef voor RKDVC moeilijk om de bal goed rond te laten gaan waardoor HVV het betere van het spel had. In de 65e minuut wist Levy een schot uit de 2e lijn nog goed te keren maar 5 minuten nadien was hij helaas kansloos bij een aanval over links die keurig werd afgewerkt, 0-2. RKDVC gaf de moed niet op en in de 78e minuut gaf Jorg, na een individuele actie, een pass op Ronald van Driel die van dichtbij binnen kon tikken, 1-2.  RKDVC zette nog enkele keren aan om de gelijkmaker te kunnen maken waardoor er voor HVV meer ruimte kwam. Net voor tijd belandde een schot van HVV nog op de paal.
De goed leidende scheidsrechter floot na wat lastige laatste minuten voor het einde waardoor HVV wat verder uit zicht raakt van RKDVC. Over enkele weken volgt de revanche partij bij HVV waar we hopelijk een beter resultaat gaan boeken. Komende week de wedstrijd tegen VOAB waar we eerder dit seiozen van hebben gewonnen.