CHC 4
28-02-2016
4-4

Scheidsrechter:   Hagelaars, P.H.
Nadat de pot van vorige week afgelast was, kon deze gelijk de week erop weer ingehaald worden. Vanwege deze betrekkelijk onverwachte speeldatum was het voor een aantal spelers van Twelf niet mogelijk om dit nog vrij te plannen. Zo was Ben op bezoek bij de Nederlandse Italiaan in Rosso en was Carlo de plantjes aan het water geven. Vandaar dat wij blij waren met leenspeler Tim ten Cate van het inmiddels opgeheven A3. Het was echter niet zomaar een wedstrijd deze zondag, maar een confrontatie met CHC 4. Deze ploeg staat niet voor niets bovenaan en heeft in de heenwedstrijd al laten zien over goede kwaliteiten te beschikken. Alle hens aan dek dus!

Na een geweldige warming-up stonden beiden partijen klaar voor de aftrap en wat leek een mooie pot te worden. Zowel DVC als CHC waren in het begin nog zoekende en voorzichtig op zoek naar openingen om het verschil te maken. Na een paar minuten bleek dat CHC last had van opstart probleempjes. Dit resulteerde in een vroege voorsprong voor de Mannen van 12. De 1-0 werd gemaakt door Dylan van Woerkom. Na een mooie aanval over de zijkant en een piekfijne voorzet van Rob kon Dylan gemakkelijk de 1-0 binnenschuiven. Wetende waar CHC toe in staat is moest deze voorsprong gekoesterd worden en waar kan uitgebreid. CHC bleef worstelen met de vorm en was in deze fase van de wedstrijd zeer slordig. Hiervan konden de mannen profiteren en dus kon Dylan de 2-0 op identieke wijze maken. De 2-0 was echter wel speciaal door de assist van Rolf, deze assist was natuurlijk precies op maat vanwege de wonderpantoffels van de heer van Kessel. Het leek onwerkelijk waar deze wedstrijd op uit draaide. RKDVC knalde door en wist zelfs de 3-0 te maken. Weer was het Dylan die het net wist te vinden. Na een geweldige counter werd Dylan geassisteerd door Vincent welke hem in scoringspositie zette. Dit liet onze topscorer natuurlijk niet lopen en maakte de 3-0 van aanzienlijke afstand. Ongeloof en trots was het gevoel van eenieder die Twelf een warm hart toedraagt. ‘Een ‘jantje’ tegen de koploper waar we een half jaar geleden nog van verloren?’ Ja het stond er echt, helaas bleef dit gevoel niet lang. Nadat CHC zelfs met 10 man de eerste helft afspeelde na een gefrustreerde gele kaart van de voorstopper kregen de Bosschenaren weer hoop. 3-1 werd het snel na kaart gemaakt, een goed uitgespeelde aanval waar de verdediging van DVC het nakijken had. Het zal toch niet? Jawel, na slecht uitverdedigen en een scrimmage voor de goal na een corner was de ruststand toch echt 3-3.

WP wees erop dat dit niet kon en dat verslappen in deze wedstrijd dodelijk kan zijn. Er waren echter ook mogelijkheden, 3 goals maken tegen de koploper is niet niks. Vol goede moed de tweede helft in en afmaken die klus!

De tweede helft begon echter niet rooskleurig voor ‘12’. Na een snelle uitbraak van CHC moest Tom aan de noodrem trekken en met geel 10 minuten afkoelen. Deze vrije trap werd door CHC onberispelijk ingeschoten en betekende dat DVC achter de feiten aan liep. 3-4. Na een geweldig begin ziet het er slecht uit voor de Mannen van 12. Het was duidelijk dat CHC weer beter in de wedstrijd kwam, maar DVC 12 was voetballend zeker beter. Na de zoveelste kans kwam de bal bij onze invaller T. ten Cate terecht. Onze gelegenheidsrechtsback twijfelde geen moment en schoot van een meter of 35 ziedend hard in de kruising. Als Messi hem maakt praat de hele wereld er nog maanden over. Nu was het Tim ten Cate en zullen alleen de aanwezigen deze wondergoal herinneren. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd had Rob nog dé kans om er zelfs nog een overwinning uit te slepen. Het mocht echter niet baten en er werd afgefloten bij 4-4.

Met het resultaat mogen wij tevreden zijn maar er had zeker meer ingezeten. Zonde, maar met dit spel beloofd het nog een zeer leuke tweede seizoenshelft te worden. Wij willen graag CHC 4 bedanken voor deze mooie pot en veel succes wensen in het restant van de competitie.

Man of The Match: Dylan van Woerkom. Dylan maakte een onvervalste hattrick waardoor alle monden aan DVC’s kant open vielen. Het mocht helaas niet genoeg zijn voor de overwinning.