ZSV werd pas in de 2e helft over de knie gelegd

ZSV JO19-1
05-11-2016
5-2

Scheidsrechter:   Heijden, Th.J.W. van der
ZSV, de club waar bijna niemand uit ons team ooit van gehoord had kwam naar Drunen. Deze Deurnese vereniging dat tevens een korfbalafdeling heeft, kan natuurlijk elk punt hard gebruiken in de strijd onderin en zal dan ook proberen 1 of misschien wel meer punten mee naar Deurne te nemen. Voor ons was het natuurlijk zaak om de 4 punten natuurlijk bij te schrijven. In het begin van de wedstrijd was het aftasten geblazen, vooral voor onze gasten. In de 4e minuut ging een voorzet van Osman net voorlangs en nog geen minuut later schoot Roy van een afstand maar de Deurnese keeper hield de bal uit de hoek. In de 9e minuut viel de 1-0 nadat Roy Osman wegstuurde en de laatstgenoemde werkt koelbloedig af. De spits van ZSV wist te profiteren van een te korte terugspeelbal, zo stond het in de 10de minuut weer gelijk. In deze fase is het goed opletten, anders mis je een doelpunt. Wanneer je even naar de wc ging, een broodje en drinken ging halen miste je gewoon 3 goals. Het was namelijk de 12de minuut toen Osman weer diep werd weggestuurd. Ditmaal was het niet Roy die een assist op zijn naam schreef maar Sander, want Osman schoot de bal keurig in de bovenhoek, 2-1. Na een kwartier spelen werd de gelijkmaker alweer gemaakt. Wij leden balverlies en hier werd goed door geprofiteerd door ZSV. Vooral toen de snelle spits aan de bal kwam. Hij faalde niet en maakt de 2-2. In de eerste 20 minuten kunnen er een aantal conclusies getrokken worden: aanvallend gaat het goed, achterin staat men nog te slapen, wanneer men zo staat te slaapwandelen krijg je het moeilijk, tegen welke tegenstander dan ook. Een voorzet van Osman werd in het zijnet geschoten door Jelle. Nog een afstandschot van Roy maar deze ging net naast. Gelukkig stond het verdedigend inmiddels beter. Na de rust pakten we de draad op en gingen we verder op zoek naar de overwinning. Roy nam een vrije trap voor zijn rekening, deze werd door Sander nog net aangeraakt met zijn hoofd waardoor hij de bal schampte. De bal verdween aan de verkeerde kant van de paal. Er brak een periode aan die voor de neutrale kijker niet zo interessant waren. Tot de 74e minuut aanbrak Ersel stuurt zijn tegenstander de Loonse en Drunense duinen in en geeft de bal voor op Roy, Roy controleerde de bal met een bijna Bergkampiaanse actie zet hij de blauw-witten weer op voorsprong: 3-2. ZSV was even de weg kwijt na deze goal. RKDVC probeerde hier natuurlijk van te profiteren. Pjotr maakt een goede actie, zodra hij in de zestien komt werd hij neergelegd. De scheids wees rigoureus na ar de stip, Osman stond achter de bal en in de 83de minuut kon je de conclusie toch wel trekken dat de ban gebroken was: 4-2. Het verzet van het stugge ZSV was er niet meer. Een speler van ZSV gooide een handdoek in de middencirkel. De eindstand werd in de slotminuut bepaald door Osman die zelf een 1-2tje opzet met Sam, uit de B1, die de afgelopen weken steeds mee mag doen en het uitstekend doet. Osman liep door en scoorde de 5-2. Hij scoorde zijn 4e goal van de middag. Een verdiende overwinning, met in de tweede helft goed voetbal, van alle linies. Volgende week thuis tegen sv Meerssen. Ze staan laatste, maar zullen zich niet zomaar gewonnen geven. Succes!