RKDVC JO19-1
26-11-2016
1-1

Scheidsrechter:   Vlegels, R.H.R.
We mochten eindelijk weer de wei in, na 2 weekenden niet gevoetbald te hebben. De wedstrijd vond plaats op sportpark De Biezen in Dongen. Er waren 10 supporters van RKDVC aanwezig vandaag, waarvan 1 in het bijzonder genoemd mag worden. Frans Lamers trotseerden de kou, fietste zo langs het sprookjesbos en kwam zo met een nat voorhoofd de kantine van Dongen binnen. Ondertussen waren de mannen zich aan het prepareren voor de wedstrijd. Nadat er wat kleine materiële problemen werden opgelost konden we beginnen. De bekende kleuren van vv Dongen zijn geel-blauw, vandaag verschenen zij echter in het rood-oranje. De beginfase was voor ons. Al vrij snel hadden zij de eerste gele kaart te pakken en waren er al 2 corners voor ons. Helaas moest Ersel al na 10 minuten het veld noodgedwongen verlaten. Hierna werd het spel wat slordiger. Veel balletjes vielen nét niet goed en duels werden veel vaker verloren. We kwamen er eigenlijk niet of nauwelijks meer uit. Nauwelijks zeg ik omdat Roy een mooie, hoge pass gaf aan Osman die de bal knap ineens uit de lucht nam, helaas naast. Dit was enkel een incident, er werd te veel en te vaak slordig gespeeld en Dongen rook zijn kans. In de 42e minuut kreeg Deniz de bal tegen zich aangeschoten met een penalty voor Dongen als gevolg. De penalty ging binnen en gejuicht werd er door spelers, supporters en op het scorebord verschenen de letters: GOAL! De scheidsrechter besloot echter anders en vond dat een aanvaller van Dongen te vroeg in liep en dus gaf hij een vrije trap aan ons. 0-0 dus.Iedereen van Dongen was het natuurlijk oneens met de beslissing van de scheids, iedereen van RKDVC was het natuurlijk wel eens met de scheids. In onze wedstrijd thuis tegen UNA op 24-09 was er een soortgelijke situatie. Het volgende werd toen uitgelegd:

'Roy gaat achter de bal staan en neemt de strafschop. De keeper tikt de bal tegen de paal waarna de bal terug het veld in gaat. Niemand kon de bal nog intikken omdat de scheidsrechter affloot wegens te vroeg inlopen. Even een lesje voor diegene die het interessant vinden: als je een penalty neemt waar mensen van je eigen team te vroeg inlopen en de strafschop gaat naast is het gewoon een doeltrap. Gaat de bal er in moet de penalty opnieuw genomen worden en komt de bal terug in het veld zoals nu het geval was dan is het dus een vrije trap voor de tegenstander.'

Is het nu terecht dat de scheids ons een vrije trap gaf nadat de penalty erin ging of had de penalty opnieuw genomen moeten worden? In ieder geval bleef het 0-0 en konden wij misschien profiteren van de paar Dongense spelers die op de penaltystip nog feest stonden te vieren. Dit mislukte en een gevaarlijke tegenstoot was aanstaande. Via de rechtse kant werd een aanval opgezet met een ouderwetse scrimmage tot gevolg. Nadat we de bal op een gelukkige manier van de lijn haalden werd de bal hard over het doel geramd. Enkele seconden later floot de scheids voor de rust. We mochten niet klagen met een 0-0 ruststand maar met iets meer geluk, zeker in de beginfase kun je ook gewoon op voorsprong staan.

De 2e helft begon goed voor ons. Een doorkopbal van Thom, en zo kwam Osman aan de bal. Hij zag dat hij weinig afspeelmogelijkheden had dus schoot hij zelf. Een kanonskogel van jewelste! Wat een goal! 0-1. Even later schiet dezelfde Osman tegen een van de vele verdedigers op de lijn aan na een corner. Uit een tegenaanval houd Jordaan de 0. In de 60 minuut kreeg Dongen een corner, met een ouderwetse scrimmage tot gevolg. De 1-1 was ook een feit. Nog geen minuut later schiet Dongen de bal op de lat, we kwamen dus goed weg. In de 71ste minuut kreeg de nr. 15 van Dongen de 2e gele kaart toegespeeld. Wij stonden vanaf nu dus met 1 man meer. Een corner van onze zijde werd door Thom ingekopt maar ook van de lijn gehaald. Er gebeurde hierna weinig meer. Enkel nog de 2de gele en dus rode kaart voor Deniz. Al met al is een gelijkspel wel terecht. Volgende week begint de 2e periode. We moeten de 2e periode goed beginnen, thuis tegen RKKVVO!

Jordan in het net viel?
Timo een verdedigende omhaal probeerde maar deze mislukte?
Ralph een zekerheidje was achterin?
Deniz de bal tegen zich aan geschoten kreeg?
Bauke de bank warm hield?
Rik de bal tegen Deniz aan schoot?
Roy vanaf de middellijn wil scoren?
Ersel net als vorig seizoen, als eerste behandeld moest worden?
Thom uit de 16 gaat met een corner tegen?
Sander mooie passes in huis had?
Jelle met iets meer scherpte een goal had kunnen maken?
Osman mooi kan juichen?
Pjotr de snelste invalbeurt dit seizoen had?
Bas mocht warmlopen?
Thomas op de bank mocht plaatsnemen?
Ralph weer de beste vlagger van het veld was?
Peter de navigator was?
Rowan zijn tas met schrijfblok kwijt was?
Berrie een mooie muts op had?
Roel de avond van tevoren zoveel gedronken had, dat hij nog geen minuut voor de wedstrijd naar de wc moest?