RKDVC JO19-1
10-12-2016
1-5

Scheidsrechter:   Dinter, M. van
De taak van vandaag was de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar goed af te sluiten. Dit moest gebeuren op het sportpark van Mierlo Hout waar overigens de kantine gesloten was vanwege voorbereidingen op de Winterparty die avond. Thuis wonnen we vrij eenvoudig van Mierlo Hout maar zij zitten momenteel in een goede fase. Zo wist OJC maar net van ze te winnen en werden Dongen en UNA verslagen. Dit gebeurde allemaal niet op Helmondse bodem, op sportpark "De Beemd" werd tot nu toe slechts 1 punt gepakt. Het viel ons tegen dat er bepaalde supporters niet op de fiets kwamen kijken maar dat geheel terzijde. Toen de wedstrijd begon wilden de mannen van Mierlo Hout van dat ene puntje 4 punten maken. Vrijwel meteen zette zij druk en moest Jordan voor de eerste keer redding brengen. De eerste keer dat wij voorin kwamen was in de 3e minuut, met een corner als gevolg. Sander kopt deze corner goed in. Er was ook een goede redding maar Jelle kon de bal daarna intikken en zo kwamen we op een vroege voorsprong. We waren dit doelpunt nog aan het noteren of de score werd al verdubbeld. Osman geloofde toch in een diepe bal van Deniz, die te hard leek. Hij bleek de goede beslissing te hebben genomen door achter deze bal aan te rennen. De keeper maakte een fout en zo kwam Osman in balbezit e n kon hij de bal in het doel schuiven. Zo stonden we al na 4 minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong. Na deze minuten werd er geprobeerd aan te vallen maar veel slordige foutjes en onnodige, kleine overtredingen maakte echt goed voetbal onmogelijk. Veel verder dan enkele hoekschoppen kwamen we niet. Ook de tegenstander kwam er niet aan te pas, dit natuurlijk doordat we goed stonden te verdedigen. We gaven geen kans weg. In de 41ste minuut waren we weer aan het proberen om een aanval op te zetten. Roy kreeg de bal op de middenlijn, hij zag de keeper voor zijn doel staan. Hij dacht niet na en probeerde het gewoon. Zoals Philip Cocu het ooit eens deed in de laatste minuut van de laatste wedstrijd tegen NAC, zoals Alfred Schreuder het ooit deed namens RKC tegen FC Groningen. Zo deed Roy het tegen Mierlo Hout, een wereldgoal. Zo gingen we met een 3-0 voorsprong de rust in en hoefden we eigenlijk niets te vrezen van Mierlo Hout. De 2e helft begon zoals hoe de 1e helft begon, een offensief Mierlo Hout en een defensief RKDVC. Wederom was daar een redding van Jordan. In een kopduel raakte Bauke geblesseerd aan zijn hoofd. Hij lag op de grond maar de scheids liet gewoon doorspelen. Toen Bauke opgelapt was konden we verder spelen en ging Jelle alleen op de keeper af, de doelman won het duel met een corner tot gevolg. Uit deze corner ontstond een situatie waarbij Deniz de afgeslagen bal terugbrengt en onderuit gehaald werd. Roy nam deze vrije trap voor zijn rekening en hij schoot de bal, binnenkant paal, het doel in. Zo stond het 0-4 in de 56e minuut. Na deze goal geloofde men het wel, zo leek. Mierlo Hout echter niet, zij prikte met een rake kopbal de 1-4 binnen. Om van een aansluitingstreffer te spreken zou wat overmoedig zijn maar er kwam, zo leek het, toch weer een sprankje hoop bij Mierlo Hout. Zo behoedde Jordan ons voor de 2-4 en schoten zij op de paal. We verzwakten even maar daar was Osman met een goede actie, maar hij zag zijn inzet via de lat in het vangnet terechtkomen. Hij wist even later, in de 77e minuut wel te verstaan, de eindstand te bepalen op 1-5, nadat hij een penalty binnenschoot. Goede overwinning mannen! Nu nog 1 wedstrijd voor de winterstop. Thuis tegen Theole voor de beker. Succes mannen!

Wist u dat?

Jordan even dacht dat hij Rico Verhoeven was?
Timo veel duels won, gewoon erg goed stond te ballen?
Ralph een vrije trap tegen kreeg vanwege 'laat'?
Rik verkeerd op zijn schouder viel?
Deniz met de roerstaafjes van de thee aan het spelen was?
Bauke geblesseerd raakte aan het hoofd en zelfs te tegenstander kwaad werd op de scheids waarom hij door liet spelen?
Roy nu al de mooiste goal van het seizoen heeft gemaakt?
Ersel niet inviel, er werd geen onnodig risico genomen?
Thom 2 jaar geleden een hele mooie goal maakte op dit veld?
Sander vergat vervoer te regelen?
Pjotr zowel zijn aanvallende als verdedigende taak goed uitvoerde?
Maik al bij bij zijn eerste balcontact neergelegd werd in de 16, met 1-5 tot gevolg?
Jelle nog steeds geen Beckham met zijn achternaam heet?
Osman hakballetjes ineens uit de lucht wil nemen?