RKDVC JO19-1
18-02-2017
4-0

Scheidsrechter:   Heugten, P.A.J. van
Het jaar 2017 is nog niet heel voortvarend gebleken tot nu toe, tijd om daar verandering in te brengen. Uit bij uitspanning na arbeid, in de volksmond ook wel UNA genoemd, moest het gaan gebeuren. Ook kon de 3e plaats overgenomen worden als we zouden winnen. We klapten er vrijwel meteen op en dwongen in de 2e minuut al, een hoekschop af. Deze werd echter niet gegeven. De Drunense windvlaag is na dat moment gaan liggen en de 1-0 hing eerder in de lucht als de 0-1. Het spel oogde onzeker en slordig. In de 10de minuut is daar de eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd. Deze ontstaat na een foutje in de opbouw waar UNA niet van wist te profiteren. Het spel van RKDVC oogde zoals gezegd wat slordig, dit door toedoen van UNA, die goed druk zette en slim speelde. Zo was het vaak dat zij minimaal 1 speler op de 16 vrij hadden lopen bij standaardsituaties. In de 32e minuut werd de score opengebroken door UNA door een vrije trap, in de korte hoek binnen te schieten. Jordan zit er nog wel aan maar niet voldoende om de treffer te voorkomen: 1-0. Dit bleef zo tot de rust. Ondanks de grote kans voor Osman, als hij niet werd teruggefloten voor buitenspel. Maar was dit ook zo? De grensrechter twijfelde en trok zijn uitgestoken vlag weer in. In de rust die goed uitkwam voor ons werd het spel besproken. In de 2e helft begonnen we best goed, duels werden gewonnen en we durfden op de helft van de tegenstander te voetballen. Even leek het erop dat we de wedstrijd zouden kunnen gaan kantelen. Deze hoop duurde echter niet lang. In de 56ste minuut werd met hangen en wurgen, vallen en opstaan, een bal op de lat en een goede redding van Jordan ternauwernood de 2de en waarschijnlijk ook beslissende treffer voorkomen. In de 66e minuut vervloog alle hoop op een goed resultaat toen de 2-0 een feit werd. Alle koppies gingen hangen en 8 minuten later was die score verdubbeld: 4-0. We hebben geen echte mogelijkheid meer gehad, zij ook niet. Dat betekend dat we deze wedstrijd niet al te lang moeten nabeschouwen en ons kunnen concentreren op de volgende confrontatie: thuis tegen UDI. Succes mannen!

Jordan in zijn eigen auto naar de uitwedstrijd reed?
Timo te laat aankwam bij de pasjescontrole?